Quick Stick maakt acht doelpunten, nul tegen

Eigen foto

HEERENVEEN - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer acht in de ranglijst Hoogeveen dames 1. Vanaf de eerste minuut speelde Quick Stick met hoge druk en kwamen ze regelmatig in de cirkel van Hoogeveen. Echter stond het hele team van Hoogeveen in de cirkel te verdedigen en was er bijna geen ruimte om uit te halen op de goal.

Quick Stick haalde wel strafcorners. De eerste strafcorner werd net naast geschoten door Bente Kalsbeek. De tweede strafcorner werd afgegeven op Lois Westerik. Zij liep de cirkel in en wilde uithalen met haar backhand, maar het schot ging hoog voor de goal langs, waarna Senna Horsten de bal vanuit de lucht omlaag de goal in kaatste. 1-0.

Het tweede kwart wist Horsten opnieuw uit een strafcorner te scoren. Jetske de Wolff verlegde de bal op Sophie Zuid, waarna Senna Horsten werd aangespeeld en de bal door de benen van de keepster van Hoogeveen in de goal pushte met een 2-0 stand als gevolg. Even later haalde De Wolff de achterlijn en gaf een voorzet op de strafbalstip. De bal kaatste via een stick van Hoogeveen de lucht in, waarna Mirte Bosman de bal vanuit de lucht in de goal sloeg. De 3-0 kwam op het scorebord en was tevens de ruststand.

Naar de 8-0
Het derde kwart opende Roxy Kaiser de score. Horsten speelde vanaf kopcirkel Kaiser aan bij de tweede paal, waarna Kaiser de bal binnen tipte: 4-0. Even later scoorde Kaiser opnieuw. Dit keer door een rebound over de keepster van Hoogeveen heen in de goal te pushen naar de 5-0. Vervolgens haalde Kalsbeek de achterlijn en gaf een voorzet richting de strafbalstip, waar Bosman de 6-0 maakte door de bal in één keer in de goal te slaan.

Het vierde kwart kon Collard uithalen vanaf kopcirkel en sloeg de bal hard op de helm van de keepster van Hoogeveen. De rebound sloeg ze vervolgens laag in de lange hoek, daarmee stond de 7-0 op het bord. Collard kwam aan het einde van de wedstrijd nog een keer gevaarlijk in de cirkel van Hoogeveen, waarna ze met haar backhand een voorzet gaf op De Wolff bij de tweede paal. Zij pushte de bal binnen, eindstand 8-0.

Quick Stick blijft op plek 4 in het klassement van de 4e klasse staan. Volgende week speelt het team om 10.30u thuis tegen de nummer 11: Coevorden dames 1.