Quick Stick dames winnen met ruime cijfers van Assen

HEERENVEEN - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer 9: Assen dames 1. 

Vanaf minuut 1 zette Quick Stick hoge druk, waardoor Anna Dijksma al binnen een minuut een strafcorner forceerde. Het schot van Djura Wind werd gekeerd door de keepster. Ook de rebound van Meran Horsten werd gekeerd. Maar de derde doelpoging was raak, Mirte Bosman pushte met haar backhand de bal in de korte hoek. 1-0. Kort daarop forceerde Quick Stick opnieuw een strafcorner. Deze werd door Meran Horsten hard in de lange hoek geslagen. 2-0. Aan het einde van het eerste kwart bracht Cleo Sibon de stand op 3-0, door met een backhandschot vanaf kopcirkel de bal hoog in de korte hoek via de binnenkant van de paal in de goal te slaan. Het tweede kwart wist Wind uit een strafcorner te scoren, door de bal hoog in het net te pushen. 4-0. Kort daarop kon Dijksma uithalen vanaf kopcirkel, waarna ze de bal met haar backhand hoog in de lange hoek sloeg. 5-0. Even later kon Sibon opnieuw uithalen met haar backhand vanaf kopcirkel, waarna ze de bal opnieuw hoog in de korte hoek sloeg. 6-0. Tevens de ruststand.

Het derde kwart opende Horsten de score, nadat ze een voorzet van Senna Horsten ontving op de strafbalstip. Met haar backhand scoorde ze in de korte hoek. 7-0. Even later haalde Loïs Westerik de achterlijn en scoorde met haar backhand laag in de korte hoek. 8-0. Dijksma bracht daarna de stand op 9-0 door sterk de cirkel in te lopen en uit te halen met haar forehand. De bal vloog hoog in het net. Ook Sibon wist nog een goal mee te pakken in het derde kwart. Ook zij liep sterk de cirkel in en kreeg ruimte om uit te halen met haar forehand. 10-0. Het vierde kwart kreeg Quick Stick al gauw weer een strafcorner. Het schot van Wind werd gekeerd, maar de rebound werd door Madelein Blom binnen geflatst. 11-0. Wind scoorde zelf ook nog een goal, nadat ze de bal had ontvangen op de strafbalstip en deze in de rechterhoek pushte. 12-0. Jetske de Wolff bracht de stand op 13-0 door een scoop van Sibon in de cirkel aan te nemen en vanuit de stuit met haar backhand in de goal te slaan. 13-0 was tevens de eindstand.

Quick Stick staat nog steeds op plek 4 in het klassement van de 4e klasse. Met 105 doelpunten gescoord en maar 20 doelpunten tegen gekregen.

Volgende week speelt ze haar laatste wedstrijd thuis tegen de nummer 11: Coevorden dames 1.