Quick Stick dames winnen in Veendam

VEENDAM - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 uit in Veendam tegen Daring dames 1.

Quick Stick zette vanaf minuut 1 hoge druk, waardoor ze meerdere keren de cirkel van Daring kon bereiken. Echter werden de meeste aanvallen afgefloten door de scheids vanwege ‘duwen’, doordat de ellenboog uitstak tijdens het drijven met de bal bij speelsters van Quick Stick. Dit was bijzonder en veroorzaakte onrust bij Quick Stick, waardoor Daring uit een counter de 1-0 kon scoren. Gelukkig herpakte Quick Stick zichzelf snel en creëerde meerder strafcorners. Echter werden twee schoten van Anna Dijksma gekeerd en de tip in van Madelein Blom bij de tweede paal ging naast. Uiteindelijk wist Quick Stick pas in het tweede kwart een lange corner wel te benutten. Vanaf de 23-meterlijn nam Senna Horsten de bal uit, liep vijf meter, draaide naar haar backhand en gaf een pass de cirkel in op Kayleigh Visscher op de strafbalstip. Zij wist vervolgens de bal in linkerhoek korte hoek te scoren. 1-1. Tevens de ruststand.

Het derde kwart bleef Quick Stick hoge druk spelen, waardoor veel passes van Daring werden onderschept. Hierdoor kon Quick Stick meerdere aanvallen opzetten. Een voorzet van Dijksma werd bij de tweede paal binnen gepusht door Jetske de Wolff. 1-3. Kort daarop scoorde De Wolff opnieuw door de keepster van Daring te passeren tijdens een 1 op 1 situatie. Echter werd de goal afgekeurd, omdat een voet geraakt zou zijn. Even later benutte Quick Stick een strafcorner. Dijksma gaf de bal af op Meran Horsten bij de tweede paal. Zij pushte de bal in de goal. 1-3. Toch kwam Daring aardig snel terug, door weer uit een counter te scoren. 2-3. Het vierde kwart scoorde Visscher opnieuw. Een voorzet werd via een stick van een speelster van Daring de lucht in gekaatst. Visscher sloeg de bal vervolgens vanuit de lucht in de goal. 2-4. Toch bleef de wedstrijd spannend, want Daring kwam opnieuw terug door een counter te scoren. 3-4. Dijksma maakte uiteindelijk de laatste goal van de wedstrijd, door sterk te lopen en vanaf kopcirkel de bal in de verre hoek te slaan. 3-5. Tevens de eindstand.

Quick Stick blijft op plek 4 staan in het klassement van de 4e klasse. Over twee weken (zondag 12 juni) speelt ze thuis tegen HVA dames 1 uit Assen: de nummer 9.