Quick Stick dames doen goede zaken in Meppel

MEPPEL - Zondag speelde Quick Stick dames 1 uit tegen Meppel dames 1. Al binnen 1 minuut kwam Quick Stick op voorsprong. Roxy Kaiser sloeg de bal vanaf kopcirkel hard op de linkerpaal, waarna Luca Collard de terugkaatsende bal in de goal pushte. 0-1.

 Quick Stick speelde vooral op de helft van Meppel, maar alle speelsters van Meppel verdedigden hun 23-metergebied goed. Quick Stick kreeg in de cirkel van Meppel weinig ruimte om uit te halen op de goal. Het tweede kwart scoorde Collard opnieuw door een voorzet van Meran Horsten in de korte hoek te pushen. 0-2. Ook de derde goal kwam op naam van Collard. Een schot van Mare Tuinstra vanaf kopcirkel werd gekeerd door de keepster van Meppel, waarna Collard de rebound binnen pushte. 0-3. Even later forceerde Quick Stick een strafcorner die door Madelein Blom hoog in het net werd binnen gepuhst. 0-4. Tevens de ruststand.

Het derde kwart kreeg Senna Horsten een grote kans vanaf kopcirkel, maar ze sloeg de bal op de rechterpaal. Even later haalde Bente Kalsbeek de achterlijn en gaf de bal voor op de strafbalstip, waar Collard de bal binnen pushte. 0-5. Kort daarop kreeg Collard opnieuw een grote kans. Horsten speelde de bal in de diepte, waardoor Collard 1 op 1 met de keepster van Meppel kwam. Helaas wist de keepster van Meppel het schot van Collard te keren. Uiteindelijk scoorde Collard alsnog door een voorzet van Roxy Kaiser, die de achterlijn haalde en de bal voorgaf richting de strafbalstip, binnen te pushen. 0-6. Eventjes verslapte de verdediging van Quick Stick, waardoor de rechter spits van Meppel het hele veld over kon lopen en de verdediging van Quick Stick en keepster Fenna van Seijen passeerde, waarna ze de bal in de korte hoek binnen pushte. 1-6. Enkele seconden later scoorde Quick Stick alweer. Collard haalde dit keer de achterlijn en gaf de bal voor op Kalsbeek. Zij sloeg op de goal, maar de keepster van Meppel kon het schot stoppen. Djura Wind wist echter de rebound binnen te pushen. 1-7. Even later scoorde Wind opnieuw. Dit keer pushte ze de rebound van het schot van Tuinstra binnen. 1-8. Het vierde kwart haalde Tuinstra de achterlijn en kon zelf in de lange hoek pushen. 1-9. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Quick Stick nog een strafcorner mee. Een harde slag van Kalsbeek werd uiteindelijk door Mirte Bosman binnengetipt met haar backhand. 1-10. Tevens de eindstand.
Quick Stick blijft op plek 4 staan in het klassement van de 4e klasse. Volgende week is Quick Stick vrij. Op 8 mei speelt Quick Stick thuis om 10.30u tegen de nummer 8: Hoogeveen dames 1.