Quick Stick dames 1 wint met ruime cijfers van Coevorden

Foto: Archief

COEVORDEN - Zondag speelde Quick Stick dames 1 uit tegen Coevorden dames 1. Al binnen twee minuten kwam Quick Stick op voorsprong, doordat Mare Tuinstra een strafcorner hard laag in de hoek sloeg. 0-1.

Coevorden hockeyde vooral op haar eigen helft en parkeerde de bus. Quick Stick moest daarom met aanvallen over de achterlijn de cirkel van Coevorden binnenkomen om kansen te creëren. Aan het einde van het eerste kwart haalde Tuinstra de achterlijn en gaf de bal voor op Roxy Kaiser bij de tweede paal. Zij pushte de bal in de goal. 0-2. Het tweede kwart kreeg Tuinstra opnieuw een enorme kans om te scoren uit de strafcorner. Echter kwam haar backhandschot op de paal terecht. Ook een derde strafcorner die volgde werd net naast geslagen, dit keer door Meran Horsten. Even later kon Mirthe Postma vanuit haar rechtsachter positie twee speelsters van Coevorden passeren en helemaal oplopen naar het 23 metergebied van Coevorden, waarna ze de bal speelde naar Kaiser. Kaiser gaf de bal aan Luca Collard, die uit kon halen op de goal. Collard koos ervoor om de bal te passen naar Djura Wind, die de bal in één keer in de goal kon flatsen. 0-3. Tevens de ruststand.

Het derde kwart wist Quick Stick haar voorsprong uit te breiden door opnieuw een strafcorner te scoren. Dit keer een uitspeelcorner die Senna Horsten uiteindelijk in de goal pushte. 0-4. Kort daarop kreeg Quick Stick opnieuw een enorme kans. Een pass van Senna Horsten over het middenveld kwam in de stick van Wind, waarna ze één op één met de keepster van Coevorden kwam. Echter gleed Wind uit, waardoor de bal bleef liggen en Collard de bal alsnog in de goal sloeg. Helaas vond de scheidsrechter dat Wind gevaarlijk op de grond lag en keurde de goal af. Postma bracht daarna nog een aantal keer de bal in de cirkel van Coevorden, maar het was erg lastig voor de spitsen om speelruimte in de volle cirkel van Coevorden te vinden. Zowel Collard, Kaiser als Tuinstra konden meerdere keren pushen op de goal, maar er zat steeds een stick van de verdedigers van Coevorden tussen die de bal weer de cirkel uitspeelde. Mirte Bosman kreeg nog een enorme kans om vanaf kopcirkel op de goal te slaan, maar ze miste de bal, waardoor deze doorrolde over de zijlijn. Het vierde kwart maakte Bosman wel een goal bij de tweede paal, op aangeven van Collard. 0-5. Meran Horsten bracht de stand op 0-6 door een voorzet van Collard vanaf de achterlijn vanaf de strafbalstip binnen te pushen in de lange hoek. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Quick Stick nog een strafcorner, die Madelein Blom bij de tweede paal eerst op de voet van de lijnstop van Coevorden pushte en daarna in de goal pushte. Echter werd ook deze goal afgekeurd, omdat de bal niet buiten de cirkel zou zijn geweest. Coevorden kreeg ook nog eens de bal uit en nam deze snel. Een spits van Coevorden haalde de achterlijn en forceerde een strafcorner. Tot tweemaal toe wist de strafcornerverdediging van Quick Stick het schot te stoppen, echter met een voet in plaats van met de stick, waarna Coevorden een derde strafcorner kreeg die resulteerde in een goal in de korte hoek. 1-6. Tevens de eindstand.

Quick Stick stijgt naar de 4e plaats in het klassement van de 4e klasse. Volgende week speelt Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer zeven: Hardenberg dames 1.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden