Quick Stick dames 1 verliest van Roden

RODEN - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 uit tegen de nummer 1 van de vierde klasse: Roden. 

Quick Stick begon defensief aan haar wedstrijd en liet Roden tot aan de middellijn komen, daarna onderschepte ze verkeerde passes om te kunnen counteren. Een onderschepping van Luca Collard zorgde voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Na haar onderscheppen passeerde Collard meerdere speelsters van Roden en gaf een voorzet op Jetske De Wolff wiens schot helaas op de paal belandde. Ook Meran Horsten onderschepte meerdere passes op het middenveld, waarna zij meerdere keren de spitsen van Quick Stick kon aanspelen op de cirkelrand. Zo werd ook Djura Wind aangespeeld, die de bal op De Wolff speelde, maar voordat ze kon schieten, werd de bal over de achterlijn geflatst door een verdedigster van Roden. Quick Stick verwachtte een strafcorner, maar Roden kreeg de bal en kon counteren over de rechterflank, waardoor de verdedigsters van Quick Stick in ondertal waren en een voorzet van Roden ongelukkig in de goal stuiterde via een verdedigster van Quick Stick. 1-0. Het tweede kwart kreeg Collard weer een grote kans. Door een onderschepping van Sophie Zuid op het middenveld, kon Collard aangespeeld worden in de diepte. Collard liep de cirkel in en kon met haar backhand uithalen. Echter werd haar schot gekeerd door de keepster van Roden. Kort daarop kreeg Collard opnieuw een schotkans. Brit Van der Weerd gaf een harde pass over het middenveld op Senna Horsten, die de bal doorspeelde op Collard in de cirkel. Het backhandschot van Collard ging net voor de goal langs en Wind was net te laat bij de tweede paal om de bal binnen te tippen. Vervolgens kon Roden weer counteren door te langzaam omschakelen van Quick Stick, waarna ze een strafcorner forceerden. De strafcornerverdedigers van Quick Stick wisten tot viermaal toe de goal schoon te houden, maar de vijfde keer lukte het Roden toch om uit een rebound te scoren. 2-0. Tevens de ruststand.

Het derde kwart startte Quick Stick met hoge druk. Hierdoor kwamen de spitsen van Quick Stick meerdere keren in de cirkel van Roden. De Wolff gaf meerdere voorzetten voor de keepster van Roden langs op Collard en Wind, echter stond Roden sterk te verdedigen en was er weinig ruimte voor de spitsen van Quick Stick om uit te halen op de goal. Roxy Kaiser kon als rechtsachter ook vaak helemaal naar het 23-metergebied van Roden oplopen en de spitsen van Quick Stick aanpassen. Maar opnieuw stond de verdediging van Roden steeds strak op de speelsters van Quick Stick, waardoor er vrijwel geen tijd was om een schot op de goal te lossen. Pas in het laatste kwart wist Collard een aansluitingstreffer te maken, door de bal met haar backhand binnen te flatsen op het moment dat ze even los van haar verdedigster kon komen. 2-1. Het laatste kwart werd uitgespeeld op de helft van Roden. De cirkel van Roden werd vaak bereikt, maar er werd geen rendement gehaald door Quick Stick. Roden verdedigde clean. Roden kreeg uit een counter nog één grote kans die naast werd geschoten. Tot slot forceerde Quick Stick nog drie strafcorners, waarvan de eerste goed werd gekeerd door de eerste uitloop van Roden. De tweede strafcorner schoot Senna Horsten net langs de paal. En de derde strafcorner werd een uitspeelcorner, waarbij het schot van Meran Horsten door de keepster van Roden werd gekeerd. Zo eindigde de wedstrijd met 2-1 op het scorebord.  

Quick Stick staat nu op plek 8 van het klassement van de vierde klasse. Volgende week speelt ze thuis tegen de nummer 4: Meppel dames 1.     
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden