Quick Stick dames 1 verliest thuis van Dash dames 1 uit Hoogezand

Foto: Archief Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer 4: Dash dames 1 uit Hoogezand. 

Beide teams waren vanaf minuut één aan elkaar gewaagd en bereikten regelmatig elkaars cirkels. De eerste grote kans was voor Mare Tuinstra. Haar schot tijdens de strafcorner ging echter net naast. Kort daarop forceerde Quick Stick weer een strafcorner en opnieuw kreeg Tuinstra een grote kans om de rebound bal binnen te pushen, maar de lijnstop van Dash wist de bal goed weg te werken. Vervolgens kwam Dash twee keer gevaarlijk in de cirkel van Quick Stick, doordat de verdediging van Quick Stick haar man te veel ruimte gaf of de ballen aan te nemen. Hierdoor moest Fenna van Seijen beide keren in actie komen en een één op één duel winnen om haar goal schoon te houden. Het tweede kwart mocht Quick Stick weer een aantal keer uithalen op de goal van Dash. Zowel Luca Collard als Bente Kalsbeek kon een schot lossen, maar de keepster van Dash wist de ballen te keren. Dash daarentegen maakte gebruik van de enige grote kans die ze het tweede kwart kreeg. De rechtsvoor werd niet goed afgedekt, waardoor ze aangespeeld kon worden, de cirkel in kon lopen en een voorzet op de tweede paal kon geven, waar opnieuw een speelster van Dash niet werd afgedekt. 0-1. Tevens de ruststand.

Het derde kwart maakte Quick Stick binnen twee minuten de gelijkmaker. Een dieptepass van Meran Horsten werd door Djura Wind in de cirkel aangenomen en afgegeven op Collard bij de tweede paal. 1-1. Gedurende het derde kwart speelde Quick Stick hoge druk en kwam regelmatig in de cirkel van Dash, maar de cirkel van Dash stond helemaal vol met alle speelsters van het team Dash. Hierdoor werden de meeste voorzetten onderschept en vele shoots werden niet gezien door de scheids. Uiteindelijk kreeg Quick Stick nog één strafcorner, maar het schot van Tuinstra werd gekeerd door de lijnstop. Het vierde kwart vielen er grote gaten op het middenveld, waardoor Dash een aantal keer gevaarlijk kon counteren. Tot driemaal toe kon Dash in de cirkel van Quick Stick uithalen op de goal, maar Van Seijen wist opnieuw alle schoten te keren. Mirthe Postma moest ook nog een keer de bal van de doellijn afhalen om een goal te voorkomen. Verder werd het derde kwart vooral gespeeld op de helft van Dash. Wind kon nog tweemaal uithalen op de goal, net als Collard en Jetske de Wolff. En de voorzet van Meran Horsten op Mirte Bosman bij de tweede paal werd helaas naast de goal getipt. In de laatste minuten van de wedstrijd kon Dash nog een keer counteren, waarbij de verdedigsters van Quick Stick in ondertal waren doordat Quick Stick hoge druk zette. De spitsen van Dash speelden zowel de verdediging als keepster Van Seijen uit en maakten de 1-2. Het harde werken voor een doelpunt werd helaas niet beloond, waardoor Quick Stick de wedstrijd verloor met 1-2 op het scorebord.

Quick Stick staat nu op plek 6 in het klassement van de vierde klasse. Volgende week speelt ze uit tegen de nummer 1: Roden dames 1. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden