Quick Stick dames 1 neemt puntje mee uit Harlingen

Foto: Archief Dennis Stoelwinder

HARLINGEN - Zondag speelde Quick Stick dames 1 haar tweede competitiewedstrijd in de vierde klasse uit tegen de middenmoter Harlingen. 

De wedstrijd werd gespeeld op een zandveld, waardoor het speltempo laag lag. Toch wist Quick Stick het 1e kwart een aantal keer de cirkel van Harlingen te bereiken. Zowel Isabel Roeles als Luca Collard kwam één op één met de keepster van Harlingen, maar beide keren wist de keepster van Harlingen de bal weg te werken. Harlingen forceerde nog twee strafcorners, die beiden werden gekeerd door keepster Fenna van Seijen. Het 2kwart werd vooral veel gehockeyd rondom de middellijn en er waren weinig grote kansen voor beide partijen. Pas aan het einde van het 2e kwart forceerde Collard een strafcorner, die door goed uitspelen af kon worden gemaakt door Madelein Blom. 0-1. Tevens de ruststand. 

De tweede helft creëerde Quick Stick meerder mooie aanvallen. Roxy Kaiser onderschepte bijna elke aanval van Harlingen, waarna ze de bal op kon brengen en de bal kon passen naar de spitsen van Quick Stick. Collard gaf een aantal mooie voorzetten op Mirte Bosman bij de tweede paal. Echter miste ze de voorzetten net en kon Quick Stick haar voorsprong niet uitbreiden. Van Seijen moest daarna zelfs nog in actie komen en wist tot tweemaal toe een één op één situatie te winnen en de bal naar de zijlijn weg te werken. Tijdens het 3e kwart werd er slordig verdedigd binnen de 23-meterlijn van Quick Stick. Zo kon aan het einde van het 3e kwart een speelster van Harlingen in de cirkel van Quick Stick aangespeeld worden en de bal hoog in het net slaan. 1-1. Het laatste kwart werd vooral gespeeld op de helft van Harlingen. Collard kon meerdere keren een schot lossen op de goal, net als Jetske de Wolff, maar de keepster van Harlingen wist alle schoten te keren. Ook gaf Mare Tuinstra nog een geweldige pass op Jetske de Wolff die de bal bij de tweede paal ontving en open goal had om te scoren. Echter raakte de voorzet een voet van een speelster van Harlingen en gaf de scheidsrechter een strafcorner in plaats van voordeel. Het schot van Tuinstra dat volgde tijdens de strafcorner werd gekeerd door de keepster, waarna het rebound schot van De Wolff door een speelster van Harlingen met haar been op de doellijn werd gestopt. Toch werd er geen strafbal gegeven, maar kreeg Harlingen de bal mee. Quick Stick kreeg kort daarop opnieuw een enorme kans, maar het schot van Tuinstra kwam dit keer op de doelpaal terecht. Quick Stick heeft tot het einde gevochten voor een goal en de meeste speelsters kwamen met bloedende knieën en handen van het veld. Het laatste kwart leek namelijk enigszins op een rugbywedstrijd, want de ene na de andere speelster van Quick Stick werd onderuit geduwd of van achteren gehakt, waarna Harlingen de bal ook nog meekreeg. Toch bleven de dames van Quick Stick zich focussen op het spel en hebben ze de wedstrijd met 1-1 op het scorebord uitgespeeld. Daardoor namen ze wel één punt mee terug naar Heerenveen.  

Quick Stick staat nu op plek zeven in het klassement. Echter heeft Quick Stick wel een wedstrijd minder gespeeld dan de overige teams, omdat ze vorige week geen wedstrijd heeft gespeeld. Volgende week speelt Quick Stick thuis tegen de nummer twee: Dash dames 1 uit Hoogezand. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden