Quick Stick dames 1 is Hoogeveen de baas

HEERENVEEN -  Zondag speelde Quick Stick dames 1 uit tegen de nummer 9: Hoogeveen dames 1.

Vanaf de eerste minuut speelde Quick Stick op de helft van Hoogeveen. Het ene na het andere schot op de goal van Hoogeveen werd gekeerd door de keepster van Hoogeveen. Ook de strafcorners die Quick Stick forceerde werden allemaal gekeerd door de keepster van Hoogeveen. Pas in de laatste minuut van het eerste kwart opende Meran Horsten de score door de keepster van Hoogeveen uit te spelen en de bal met haar backhand in de goal te pushen. 0-1. Het tweede kwart creëerde Quick Stick mooie aanvallen over de achterlijn, waarna de bal werd voorgegeven op de strafbalstip. Luca Collard haalde de achterlijn en gaf de bal voor op Jetske de Wolff die de bal binnen pushte. 0-2. Kort daarop haalde ook Bente Kalsbeek de achterlijn, gaf de bal voor op Collard en zij verlegde de bal naar De Wolff bij de tweede paal. De Wolff pushte opnieuw de bal binnen 0-3. Tevens de ruststand.

De tweede helft haalde Mirthe Postma een strafcorner door de bal slim op een voetje van een verdedigster van Hoogeveen te pushen. Meran Horsten sloeg vervolgens de bal vanaf kopcirkel hard op de plank. 0-4. Kort daarop haalde Roxy Kaiser de achterlijn en haar voorzet belandde ook op een voet van een verdedigster van Hoogeveen. De strafcorner die volgde werd gekeerd door de keepster, maar de rebound werd door Madelein Blom afgespeeld op Mirte Bosman bij de tweede paal, die de bal met haar backhand binnen flatste. 0-5. Aan het einde van het derde kwart haalde Sophie Zuid de achterlijn en kon met haar backhand uithalen. De bal werd vanuit de lucht door De Wolff in de goal geslagen. Echter werd de goal afgekeurd, want de scheidsrechter zou bol hebben gezien bij Zuid. Het vierde kwart maakte Roxy Kaiser alsnog de 0-6. Een schot van Djura Wind werd gekeerd door de keepster, waarna de rebound door Kaiser in de korte hoek werd gepusht. Even later kon Brit van der Weerd een vanaf de 23-meterlijn de bal keihard richting de tweede paal slaan, waar Collard de bal binnentipte. 0-7. Kort daarop forceerde Van der Weerd nog een strafcorner voor Quick Stick. De strafcorner werd uitgespeeld en door Senna Horsten gepusht op Bosman bij de tweede paal. Zij pushte de bal binnen. 0-8. Tot slot bracht De Wolff de stand op 0-9 door een voorzet van Collard binnen te pushen bij de tweede paal. 0-9. Tevens de eindstand.

Quick Stick blijft staan op plaats 5 van het klassement van de vierde klasse. Volgende week speelt ze opnieuw uit. Dit keer tegen de nummer 11: Coevorden dames 1.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden