OSG Sevenwolden trots shorttracker Jens van ’t Wout

HEERENVEEN - Van 5 tot 7 maart vond in Dordrecht het WK shorttrack plaats. OSG Sevenwolden is als school erg trots op  TAlentencollege-leerling Jens van ’t Wout, die samen met zijn ploeggenoten WK goud behaalde op de relay. 

Het aanstormende talent bewees zijn waarde voor de ploeg al tijdens het EK afgelopen januari. Zijn prestaties daar waren zodanig, dat de bondscoach er niet omheen kon om Jens op te stellen tijdens het WK.

De bloedstollende strijd om het goud ging, door een val bij zowel concurrent Hongarije als Italië, tussen Nederland en Rusland. De Nederlandse ploeg toonde zijn klasse en won de één-op-één strijd op de streep.
Jens is havoleerling op het TAlentencollege Noord, onderdeel van OSG Sevenwolden Fedde Schurer, en doet dit jaar het eerste deel van zijn gespreide examen. Het TAlentencollege Noord verzorgt onderwijs voor topsporters, die door hun vele afwezigheid niet in een reguliere onderwijs setting onderwijs kunnen volgen.

Onderwijsprogramma’s worden voltooid door een combinatie van zelfstudie en begeleiding van studiecoaches en vakcoaches. Door persoonlijke aanpassingen aan zijn schoolprogramma lukt het Jens om topsport en onderwijs optimaal te combineren. Na een geslaagd shorttrackseizoen zijn nu alle pijlen gericht op het goed afronden van zijn examenvakken.