Opnieuw winst voor Quick Stick dames 1

HEERENVEEN - Zondagmiddag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer 6: Daring dames 1 uit Veendam. 

Vanaf minuut één speelde Quick Stick hoge druk op Daring, waardoor al gauw de eerste grote kans voor Quick Stick werd gecreëerd. De voorzet van Djura Wind richting kopcirkel werd aangenomen door Jetske de Wolff. Zij speelde de bal op Mirte Bosman bij de tweede paal, maar de bal stuiterde net over haar stick heen. De tweede grote kans was opnieuw voor Bosman. Een voorzet van Luca Collard werd door Bosman vanaf de stip in één keer tussen de benen van de keepster van Daring door in de goal getipt. 1-0. Het tweede kwart kreeg Collard zelf een grote kans. Een cross pass van rechtsachter naar linksvoor werd aangenomen door Collard, waarna ze één op één met de keepster van Daring kwam. De bal werd op het nippertje gestopt met de punt van de klomp van de keepster, waardoor de keepster van Daring de goal voorkwam. Een mooie pass van Bente Kalsbeek bracht Collard opnieuw in scoringspositie aan het einde van het tweede kwart. Met een harde slag in de lange hoek scoorde Collard. 2-0. Tevens de ruststand.

Het derde kwart werd vooral op de helft van Daring gespeeld. Brit van der Weerd gaf keer op keer keiharde cross passes de cirkel in gericht op de tweede paal. Helaas lukte het de spitsen niet om de bal binnen te tippen. Ook Roxy Kaiser haalde meerdere keren de achterlijn om vervolgens een voorzet te geven, maar de keepster van Daring wist de schoten die volgden te keren. Het vierde kwart forceerde Kalsbeek al gauw een strafcorner, door de achterlijn te halen en bal in de cirkel op een voet van een speelster van Daring te pushen. Het schot van Senna Horsten werd gekeerd door de tweede uitloop en kaatste omhoog, waarna Madelein Blom de bal rustig vanuit de lucht in de goal tenniste. 3-0. Na de goal was Quick Stick even haar alertheid kwijt. Waardoor Daring een overtal kon creëeren en de verdediging van Quick Stick uitspeelde. Een speelster van Daring stond helemaal vrij bij de tweede paal en kon de bal binnen pushen. 3-1. Gelukkig herpakte Quick Stick zich snel en creëerde mooie aanvallen door snel samenspel. In de cirkel wist De Wolff de keepster van Daring te passeren en de goal binnen te pushen. 4-1. Gedurende de laatste minuut van de wedstrijd wist Blom nogmaals te scoren, door een schot van Mare Tuinstra op de paal alsnog binnen te pushen. 5-1. Tevens de eindstand.

Quick Stick blijft staan op plek 4 in het klassement van de 4e klasse. Volgende week speelt ze haar laatste veldwedstrijd van dit jaar uit in Assen tegen de nummer 7: HVA dames 1.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden