Opnieuw ruime winst voor Quick Stick dames 1

HEERENVEEN - Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer 8: Hardenberg dames 1.

 Quick Stick begon haar wedstrijd met een hoge druk. Hierdoor kon Luca Collard de bal onderscheppen en uithalen met haar backhand. Haar backhandschot kwam hoog in de rechterkruising terecht. 1-0. Kort daarop kon Collard opnieuw uithalen op de goal, dit keer tijdens een strafcorner. Collard sloeg de bal vanaf kopcirkel hard op de plank. 2-0. Mare Tuinstra scoorde vervolgens ook een strafcorner met een hard schot vanaf kopcirkel, maar dit goal werd afgekeurd, omdat de bal niet binnen cirkel geschoten zou zijn. Daarom kwam ook de derde goal op naam van Collard. Een voorzet van Jetske de Wolff werd aangenomen door Collard, waarna ze de bal in de korte hoek pushte. 3-0. Het tweede kwart bleef Collard op dreef. Een pass van Roxy Kaiser werd in de cirkel aangenomen door Collard op de strafbalstip, waarna ze de keepster passeerde en de bal in de goal pushte. 4-0. Kort daarop maakte Collard ook nog de 5-0, door een voorzet van Tuinstra bij de tweede paal binnen te tikken. Djura Wind maakte vlak voor rust de zesde goal van de wedstrijd, met een hard schot vanaf kopcirkel hoog in het net. 6-0. Tevens de ruststand.

Het derde kwart opende Mirte Bosman de score door een voorzet van Collard bij de tweede paal binnen te pushen. 7-0. Vervolgens kon Senna Horsten Quick Stick op 8-0 brengen door tijdens een strafcorner de rebound vanaf de strafbalstip binnen te pushen. Even later pushte Wind de 9-0 in de korte hoek, nadat ze de bal op de strafbalstip aangespeeld kreeg van Kaiser. Het vierde kwart forceerde Quick Stick algauw weer een strafcorner. Dit keer werd de rebound gescoord door Tuinstra. Zij tenniste de bal vanuit de lucht in de goal. 10-0. Collard bracht vervolgens de stand op 11-0 door een voorzet van Bente Kalsbeek bij de tweede paal binnen te pushen. Kort daarna scoorde Collard opnieuw door een pass van Horsten die tijdens de lange corner op was komen lopen vanaf de 23-meterlijn en de bal vanaf kopcirkel op Collard speelde. Collard passeerde opnieuw de keepster en kon daarna de bal in de goal pushen. Echter werd deze goal ook afgekeurd, omdat Horsten niet vijf meter gelopen zou hebben met de bal. Tot slot bracht Tuinstra de stand op 12-0 door met een hard schot vanaf randcirkel de bal op de plank te slaan. Quick Stick liet sterk samenspel zien en hield het speeltempo hoog gedurende de hele wedstrijd. Ook de hoge druk werd als team uitgevoerd en iedereen liep haar tackle-back. Kortom, een verdiende uitslag.

Quick Stick blijft op plek 4 staan in het klassement van de 4e klasse. Ze staat nu 3 punten los van de nummer 5: Harlingen dames 1. Volgende week speelt Quick Stick dames 1 opnieuw thuis tegen de nummer 6: Daring dames 1 uit Veendam.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden