Onafhankelijk onderzoek zonnepanelen Thialf

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Er komt op korte termijn een extern onderzoek naar de zonnepanelen op het dak van Thialf.

De aandeelhouders, provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen, hebben dit in goed overleg met Thialf besloten. Aanleiding is het afschakelen van de zonnepanelen op vrijdag 29 mei jongstleden. Dat was een recente eis van de verzekeraars.  

Met dit externe onderzoek willen de aandeelhouders op korte termijn onafhankelijk duidelijkheid hebben hoe er, destijds bij de aanleg van de zonnepanelen en daarna, gehandeld is en volgens welke geldende normen. Daarnaast willen de aandeelhouders met dit onderzoek een second opinion over de mogelijkheid om Thialf mét zonnepanelen op het dak te kunnen verzekeren en ook een advies over de vervolgstappen.

 

De provincie en gemeente benadrukken dat er nu geen aanwijzingen zijn dat er bij de aanleg fouten zijn gemaakt of dat de veiligheid in het geding is. Wel voelen de aandeelhouders zich overvallen door het besluit en de toelichting van de verzekeraars. De gevolgen van het besluit van de verzekeraars zijn groot, daarom is zorgvuldigheid en goed inzicht voor vervolgstappen nu geboden.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden