Nipte overwinning Sc Heerenveen Vrouwen tegen ADO Den Haag

HEERENVEEN - Na een nederlaag vorige week bij Fc Twente pakt Sc Heerenveen Vrouwen vrijdagavond drie punten.

In de openingsfase van de wedstrijd zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en gaat het balbezit gelijk op. In de 12de minuut heeft ADO de eerste kans van de wedstrijd, de bal wordt net naast het doel geschoten. In de 16e minuut komen de vrouwen van Heerenveen eruit met een counter. Vanaf de linkerflank speelt Ripa de bal in op Zoï van de Ven, die de bal weet binnen te schuiven. De wedstrijd wordt gespeeld op hoog tempo en is fysiek. In de 25ste minuut landt een vrije trap van ADO in het zijnet. Het is vooral ADO die met kansen komt, onder andere met een bal op de paal. In de eerste helft wordt maar liefst 5 minuten extra speeltijd gespeeld. In de extra tijd biedt de paal weer redding voor Heerenveen als een voorzet van Van de Westeringh op de paal wordt gekopt. Met nog een knappe redding in de extra tijd weet Claire Dinkla de nul te houden op het scorebord.

In de rust wordt er aan beide kanten gewisseld, bij Heerenveen blijven Duppen en Pietersma in de kleedkamer in ruil voor Kerkhof en van Dijk. Aan de kant van ADO wordt IJzerman in het veld gebracht voor Looijen. In de 62ste minuut krijgt ADO middels een vrije trap weer een kans op de gelijkmaker. Gelukkig weet Dinkla de Sc Heerenveen Vrouwen op voorsprong te houden.

Na een dubbele wissel bij ADO in de 68ste minuut weet Heerenveen in de 70ste minuut bijna een kans te benutten. Een uithaal van Ripa wordt enkele centimeters naast de doelpaal geschoven. In de 75ste minuut wordt er gewisseld bij Heerenveen, Nina Nijstad verruilt het veld voor debutant Esther Makken. In de tweede helft is er veel actie op het veld, de wedstrijd is fysiek en beide ploegen maken overtredingen. De scheids laat zich beïnvloeden door reacties om het veld en van de coaches. “Hier niet, daar niet”, geeft de scheids aan. In de 80ste minuut wordt er een vuile overtreding gemaakt op Merel Bormans en wordt dan pas de eerste kaart van de wedstrijd gegeven. ADO speelster Gwyneth Hendriks krijgt geel.

In de 89ste minuut wisselt Heerenveen nogmaals, McFarland verruilt het veld voor Jet van Beijeren die haar debuut maakt voor de eerste selectie. Wederom wordt er vijf minuten extra speeltijd bij de wedstrijd getrokken. In de extra tijd dringt ADO aan tot de gelijkmaker en moet Heerenveen strijden voor de drie punten. Aan de kant van Heerenveen vindt nog een wissel plaats, Meijer wordt vervangen door Huls. Na een wedstrijd vol strijd en vuur weten de Sc Heerenveen Vrouwen de drie punten thuis te houden. Jet van der Veen neemt na een wedstrijd waarin zij veel ballen heeft onderschept, als Man of the Match de bloemen in ontvangst.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 12 november om 19:30 afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld. 

Door: Jildou Landman
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden