Nieuwe vloer voor ijshockeyclub UNIS Flyers

Foto: Twitter Jelle Zoetendal

HEERENVEEN - IJshockeyclub UNIS Flyers uit Heerenveen krijgt een nieuwe ijsvloer. De ijshockeyclub speelt op het hoogste niveau in Nederland, maar had een zwaar verouderde vloer. Die begon vorig seizoen zelfs te lekken.

In de nieuwe vloer komt zo'n achttien kilometer aan koelleidingen te liggen. Er komt ook een nieuwe boarding. Het totale project kost zo'n 1,5 miljoen euro en wordt door de gemeente betaald.
"Daar zijn we jaren mee bezig geweest", zegt voorzitter Henk Hoekstra. "De gemeente is altijd goed voor ons, maar het kost veel geld. Daar moet dan lang over gesproken worden voordat er iets kan gebeuren. Maar het was wel echt nodig."

De oude vloer begon te lekken omdat de leidingen niet meer goed werkten. Er kwamen wakken in het ijs. "Dat is voor topsport natuurlijk geen goede zaak, maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Als die leidingen het niet meer doen, dan koelt het niet meer. Dat is ook niet snel opgelost, want dan moet eigenlijk de hele vloer er weer uit. We zijn blij dat die er nu komt."
Toch hopen de Flyers nog meer in de hal aan te pakken. "Deze hal is simpel gezegd gewoon zwaar verouderd. Je wilt natuurlijk wel een volledig nieuwe vloer, maar dat is niet rendabel. Dat begrijpen wij ook. Maar we hopen in de zomer met veel vrijwilligers alles opnieuw te kunnen verven aan de binnenkant", zegt Hoekstra.

"De hal is nu geel van binnen en dat lijkt eerder op Cambuur dan op Heerenveen. Die kleuren zijn er al twintig jaar en daar zal een idee achter zitten, maar ik wil het straks wel weer mooi blauw en grijs hebben. Onze eigen kleuren, die moeten er weer op."

De nieuwe vloer is eerst aan de beurt. De Flyers verwachten dat die voor augustus klaar is.