Met SportXperience moeten kinderen in Heerenveen blijven bewegen tijdens lockdown

Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

HEERENVEEN - Bewegen en sporten, het komt er vaak niet meer van nu de scholen en de sportscholen dichtzijn.

Maar in Heerenveen vinden ze dat maar niets. Daarom biedt de gemeente deze dagen allemaal buitensporten voor kinderen in de SportXperience. Tussen 4 en 15 januari kunnen kinderen kennismaken met veel verschillende sporten.

Buurtsportcoach Niels den Braven zegt dat er van alles te doen is: van freerunning, skeeleren, dansen met pijl en boog schieten en lacrosse. "Het is echt een 'sport experience', geïnitieerd vanuit de gemeente Heerenveen om de jeugd in beweging te krijgen. Vanaf 4 tot 18 jaar."

En dat is belangrijk, zegt hij. "Die kinderen moeten in beweging blijven. 's Ochtends schoolwerk, daarna lekker naar buiten. We kunnen dit met alle sportaanbieders van de gemeente verzorgen. Zeker met de subsidie uit de Krajicek- en Cruijff Foundations. De kinderen kunnen zich zelf aanmelden, wij bieden daarna de sporten aan. Dat is toch fantastisch."

Elke middag zijn er gratis activiteiten georganiseerd door Sportstad Heerenveen in samenwerking met lokale sportaanbieders. Een van de kinderen is druk bezig op de skeelerbaan: "Ik leer hoe je moet skeeleren. Met pinguïnstapjes, dan kom je vanzelf vooruit. En bij langere slagen ga je sneller."

Luister HIER naar het radioverslag van Omrop Fryslân verslaggever Maaike van der Hoek.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden