“Mei-Inoar” in actie voor jeugdopleiding sc Heerenveen

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Terwijl iedereen rondom sc Heerenveen had willen toewerken naar het honderdjarige jubileumfeest, staat de club nog zo goed als stil door het coronavirus.

Om de club in deze moeilijke tijden een steuntje in de rug te geven, zijn ‘diehard’ fans Oeds-Willem Miedema en Henk Hunneman  een crowdfunding actie gestart. Het doel van deze actie is om de levensader van de club, de jeugdopleiding - en daarmee de toekomst van de club - financieel te steunen.

Wij spraken afgelopen vrijdag met Henk Hunneman in de perszaal van het Abe Lenstra stadion. Hunneman is al sinds zijn achtste groot Heerenveen fan. Zijn mede-initiatiefnemer Oeds-Willem is er niet bij. Zijn vrouw ligt in het ziekenhuis. Zij gaat bevallen van een tweeling.

De teller van de crowdfunding actie staat vrijdag op ruim 35,000 euro.

 "Dit laat zien hoe groot de animo onder supporters is om samen iets voor de club te betekenen," aldus Hunneman, die vorige week een bijzonder telefoontje ontving. "Matty Verkamman van KICK Uitgeverij liet weten zich graag aan te sluiten bij de deze actie. Er komt vanaf volgende week een tweede druk van het jubileumboek ‘100 jaar vv & sc Heerenveen’ met duizend nieuwe exemplaren, waarbij twintig procent van de opbrengst naar de actie #MEIINOAR gaat. Een fantastisch gebaar dat ontstaat vanuit de Mei-Inoar gedachte!"

€ 200.000 euro inzamelen

Het ultieme doel van de beide mannen is om een bedrag van € 200.000 in te zamelen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn de initiatiefnemers afhankelijk van de betrokkenheid van fans, vrijwilligers, sponsoren, (oud-)spelers en clubiconen. Als dit doel gehaald wordt, komen de namen van de donateurs die minimaal 100 euro hebben gedoneerd, met de tekst MEI INOAR achterop het shirt, zo is met de club afgesproken De actie wordt dan ook van harte gesteund door supportersverenigingen FeanFan, Nieuw Noord, de OSSH en Aktie'67. En hoewel achterop het shirt komen de ultieme droom is, telt uiteraard iedere euro en zullen alle donateurs die meer dan €19,20 hebben bijgedragen met hun namen een seizoen lang in het glas bij de hoofdingang worden geëerd. In alle gevallen is het een prachtige uiting van ware clubliefde, op een moment dat de club het heel hard nodig heeft.”

Vlap en Van Aken doneren ook

Ook trainer Johnny Jansen en algemeen directeur Cees Roozemond, Michel Vlap en Joost van Aken hebben inmiddels gedoneerd, terwijl oud-jeugdspeler Kik Pierie (nu spelend voor Ajax) via Instagram een oproep heeft gedaan om hetzelfde te doen. Daarnaast komen er bijdrages binnen via bedrijven en voetbalelftallen; fans zoeken elkaar op en doneren “Mei-Inoar”. 

“De actie loopt nog tot en met 20 juli. Het doel is echter nog niet bereikt. “Er moet nog een flinke eindsprint ingezet worden. Alle publiciteit voor de Mei-Inoar actie is welkom! De jeugd heeft nu eenmaal de toekomst, en daar doen wij het voor. Er is niks mooier dan spelers uit de jeugdopleiding van sc Heerenveen op het veld te zien schitteren tijdens bijvoorbeeld een bekerfinale” sluit Hunneman af.

Hoe te doneren? Ga naar: https://www.one2give.nl/w/299-Eia0gV/

Door: Dennis Stoelwinder
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden