Maximaal aantal startplekken 1500 meter shorttrackers Olympische Spelen

FRYSLAN - De Nederlandse shorttrackers zijn er bij de World Cup in Dordrecht in geslaagd om drie startplekken veilig te stellen op de 1500 meter. Dat gebeurde dankzij Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat.

Er moesten voor Nederland drie shorttrackers bij de eerste 36 van het klassement over vier wereldbekers staan. Tot nu toe was dat nog niet het geval. Waar Jens van 't Wout, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat gemakkelijk door de voorrondes kwamen, werd het in de kwartfinales lastiger. Om door te gaan naar de halve finales moesten ze bij de eerste drie komen.

Van 't Wout, die in Sintjohannesga woont, eindigde als derde in zijn heat. De zeven snelste nummers drie gingen door, voor Van 't Wout was het dus wachten op de laatste race. De Laat en Knegt moesten in dezelfde race uitkomen. Het lukte hun om als eerste en tweede over de eindstreep te komen.

Daarna moest Jens van 't Wout wachten tot de laatste rit, want zijn eigen race was nog altijd te langzaam. Omdat de allerlaatste rit langzamer was en er ook geen shorttrackers een advanced kregen, was het zeker: Van 't Wout naar de halve finale. Maar belangrijker nog: ze hebben ook een derde startplek binnengehaald.

Friese dames ook door
Suzanne Schulting en Rianne de Vries wisten zich eveneens te plaatsen voor de halve finale op de 1500 meter. De winst in zowel de voorronden als in de kwartfinale was voor Schulting. De Vries won in de voorronden en werd in de kwartfinale derde. Suzanne Schulting is ook door naar de 500 meter kwarfinale van zaterdag, ze won haar races.

Mixed relay
De Nederlandse mixed relay-ploeg werd in de kwartfinale tweede achter de Canadese ploeg. De ploeg met Jens van 't Wout, Suzanne Schulting, Selma Poutsma en Dylan Googerwerf start daarmee in de halve finale.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden