Laatste competitiewedstrijd VV Heerenveen MO17-1 – Olympia ‘28 MO17-1

HEERENVEEN - Dinsdagavond stond voor de meiden van MO17-1 de  laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 gepland.

Lang niet alle wedstrijden konden dit seizoen op de geplande dagen worden gespeeld. Voorheen was het weer vaak de boosdoener van afgelastingen, dit seizoen kon er gelukkig grotendeels wel worden getraind en gespeeld, maar was Corona vaak de spelbreker met lockdowns of omdat teams te veel speelsters misten door Corona. Laten we hopen dat het met wat voor virussen dan ook vanaf het nieuwe seizoen beter gaat.

De meiden uit Heerenveen eindigen deze competitieronde in de hoofdklasse-1 als vierde, maar gaan hun uiterste best doen om er nog 3 puntjes bij te pakken tegen Olympia ’28, die op de tweede plaats staat, en ook dat zal door de uitslag van vanavond niet meer veranderen. Er wordt vanavond dus niet meer gestreden om een plaatsje hoger op de ranglijst, het gaat puur om de eer.
Trainster Malika Manhajay en assistent-trainer Kor Klooster hebben samen erg hun best gedaan om met hun kennis en ervaring de meiden zowel individueel als gezamenlijk hun voetbal skills te verbeteren.

Plezier hoort er natuurlijk ook bij, opladen voor de wedstrijden, en natuurlijk ook ontladen erna doen ze dan zingend en dansend in de kleedkamer met een grote boombox die ze met z’n allen hebben gekocht.

Wedstrijdverslag:

Nadat de bal om 19.00 uur werd afgetrapt werd al heel snel duidelijk dat Olympia niet van plan was om punten weg te geven. Binnen 2 minuten werden de speelsters van VV Heerenveen gepasseerd en de eerste tegengoal was een feit. De snelheid waarmee werd gespeeld overdonderde de meiden een beetje, want 4 minuten later stond de teller al op 0-2, makkelijk ingeschoten door dezelfde snelle aanvalster, die later in de eerste helft ook de 0-3 intikte. Daarna begon VV Heerenveen meer van zich af te bijten en tegenstand te bieden. De rollen begonnen nu een beetje om te draaien en VV Heerenveen kreeg een paar kansen, maar die leidden helaas niet tot doelpunten. De schoten op de goal van VV Heerenveen werden prima tegengehouden door de keepster, waardoor tot het fluitsignaal geen goals meer zijn gescoord.

Na de peptalk in de kleedkamer werd de tweede helft met frisse moed weer gestart, maar Olympia bleek steeds net iets gretiger, en net iets sneller, en maakte na ongeveer 5 minuten weer een goal. Ondanks dat er nu nauwelijks meer uitzicht was op winst bleven de meiden knokken voor wat ze waard waren, niet van plan om nog meer goals zich om de oren te krijgen. Olympia scoorde nog een keer, maar daarna kwam er van VV Heerenveen toch nog een kans die werd benut en werd het uiteindelijk 1-6. Er is keihard gewerkt, fysiek goed tegenstand geboden, en er waren prima acties. Maar vanaf het begin was al vrij duidelijk waarom Olympia op de tweede en VV Heerenveen op de vierde plaats is geëindigd.

In de laatste minuten kwam het nog tot een ongelukkige botsing tussen twee speelsters, en is voor de zekerheid een ambulance gebeld voor nader onderzoek. Een vervelend einde van deze toch sportieve wedstrijd, natuurlijk vooral vervelend voor de gewonde speelster.

Geschreven door: Thea van Maren