KV Heerenveen brengt korfbal naar het schoolplein!

HEERENVEEN - Korfbalvereniging KV Heerenveen gaat deze week van start met een korfbalpromotie-campagne.

Bij alle basisscholen in Heerenveen wordt deze week een korfbal langsgebracht om ze op de hoogte te brengen van de campagne.

Permanente hufterproof korfbalpaal

Als een school meedoet, dan zorgt KV Heerenveen ervoor dat er een permanente korfbalpaal geplaatst wordt op het schoolplein. De korf is zodanig bevestigd dat deze er niet door vandalen af kan worden gehaald, zo kan er dus ook buiten schooltijd gekorfbald worden!

Clinics en leskaarten

Het plaatsen van de permanente korfbalpaal gaat gepaard met een korfbalclinic voor alle leeftijdsgroepen, waarbij naast korfbal in het algemeen, ook uitleg wordt gegeven over de spellen die iedereen kan spelen op de nieuwe korfbalpaal.

Ook zullen er leskaarten overhandigd worden waar voor de gymleerkracht een aantal korfballessen helemaal is uitgewerkt, zodat in een aantal weken alle kinderen het korfballen onder de knie kunnen hebben; voor elke groep en voor elk niveau.

2x2 korfbALL

Tijdens het EK Korfbal dat in 2019 in Heerenveen plaatsvond is het spel 2x2 korfbALL geïntroduceerd en dit voor iedereen toegankelijke spel zal centraal staan rondom de permanente korfbalpaal op het schoolplein. Middels een QR code kan iedereen via zijn of haar mobiele telefoon uitlegvideo’s bekijken over het spel en het daarna ook zelf spelen, het enige dat je nodig hebt is een bal en drie vrienden!

Jan Roelof Geertsma-fonds

De campagne is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun vanuit het Jan Roelof Geertsma-fonds. Dit Friese fonds heeft zich onder andere ten doel gesteld om financiële bijstand te verlenen aan o.a. sportverenigingen in Friesland.