Jouster skûtsje wint de coronabokaal

Foto Omrop Fryslân / Sian Wierda

TERHERNE - Het coronavirus gooide ook roet in het eten voor het de strijd om het SKS-kampioenschap. De jubileumwedstrijd die afgelopen weekend bij Langweer zou worden gezeild, ging daarmee ook niet door. Toch gingen de skûtsjes het water op, bij Terherne. Daar werd gestreden om een speciale prijs: de coronabokaal.

Het initiatief voor deze onofficiële wedstrijd kwam van schipper Harmen Brouwer, oud-schipper Pieter Brouwer en zijn vrouw Aukje. Om het geheel enig aanzien te geven kochten ze zelf een bokaal. Daarmee kon er toch nog worden gezeild.  Bij Terherne deden de  skûtsjes van Joure, Grou, Langweer, Heerenveen, Drachten, De Halve Maan en Eernewoude deden mee.

Trainingswedstrijd, met een prijsje
Volgens Harmen Brouwer was de dag een succes. "Wij hebben mooi gezeild vandaag, al was het natuurlijk wel gewoon een trainingswedstrijd. Maar we hebben gezegd; er moet natuurlijk wel een prijsje aan vastzitten! Maar er stond een aardig windje en wij hebben het mooi gehad samen."

De trainingswedstrijd bij Terherne werd zondag gewonnen door het skûtsje van Joure, gevolgd door het Leeuwarder skûtsje.

Bron: www.omropfryslân.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden