Jesper Hospes terug bij Gewest Fryslân

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Schaatser Jesper Hospes zou het komende seizoen voor de nieuw op te richten ploeg van Jutta Leerdam en Koen Verweij uitkomen, maar de Friese schaatser heeft te horen gekregen dat er geen plek voor hem is. De 31-jarige Hospes zou 'te oud' zijn, vond een van de nieuwe sponsoren.

Initiatiefnemers van de nieuwe ploeg zijn Verweij en Leerdam, Kosta Poltavets is de coach. Verweij vroeg Hospes er in april bij en zodoende heeft de Fries afgelopen maanden met hen meegetraind. Datzelfde geldt voor andere schaatsers als Teun de Wit, Aron Romeijn en Daniel Greig. Anderhalve week geleden kwam de samenwerking tot een einde, toen Verweij bij Hospes aangaf dat er geen plek voor hem is. Zijn leeftijd was het probleem, zo had een van de sponsoren gezegd.

'Vervelend'

Joris Hoogenbosch is de grote man achter de nieuwe ploeg van Verweij en Leerdam. Volgens hem is helemaal niet aan de orde geweest dat Hospes in dat team zou komen. "Ik heb Jesper nog nooit ontmoet en zijn naam er niet bij zien staan", vertelt Hoogenbosch in een reactie op het verhaal van Hospes.

Hoogenbosch hoopt in augustus het team te presenteren. Dat Hospes het geval had dat hij erbij zou zitten is 'vervelend', zegt de directeur van het team. Hij denkt dat Verweij Hospes het gevoel heeft gegeven dat hij erbij zou komen. "Dat is heel vervelend, maar staat los van de ploeg", benadrukt Hoogenbosch.

De laatste jaren reed Hospes bij Gewest Fryslân onder coach, en zijn vader, Henk Hospes. Omdat het nog maar de vraag was of er sponsoren voor de ploeg zouden worden gevonden voor de nieuwe ploeg, heeft Hospes de deur naar het Gewest altijd open gehouden. Daardoor kon hij nu terugkomen bij die ploeg.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden