Heerenveen wint door eigen doelpunt van PEC Zwolle

Foto: sc Heerenveen/FPH

ZWOLLE - Na twee nederlagen op rij heeft Heerenveen zaterdagavond weer eens drie punten gepakt. Tegen hekkensluiter PEC Zwolle werd het 0-1.

sc Heerenveen moest het doen zonder keeper Erwin Mulder. Hij is uitgeschakeld door een gebroken duim. Reservekeeper Xavier Mous stond daarom in het doel.

Heerenveen was na tien minuten voor de eerste keer gevaarlijk, maar Arjen van der Heide schoot na een hoekschop in het zijnet. Even later kreeg PEC een nog grotere kans. Mous was uit positie, maar Gervane Kastaneer kon de bal niet tussen de palen krijgen.

Kansjes voor beide ploegen

Heerenveen was slordig in de eerste helft. Veel passes mislukten bij de Friezen. De hekkensluiter uit Zwolle was het meest dreigend: zo kregen Mark Pabai en Slobodan Tedic kansen om te scoren.

Na een halfuur was er weer eens een mogelijkheid voor Heerenveen. Henk Veerman draaide weg bij zijn tegenstander, maar schoot in het zijnet. Later was Sven van Beek gevaarlijk bij een hoekschop, maar zijn kopbal werd knap tegengehouden door keeper Kostas Lamprou van PEC Zwolle.

De eerste grote kans na rust was voor PEC Zwolle. Tedic schoot van dichtbij op het Heerenveen-doel, maar Mous kon de inzet keren.

Na 63 minuten werd de score opengebroken. Invaller Anthony Musaba kreeg de bal bij Milan van Ewijk. Van Ewijk zette de bal voor en Bram van Polen van PEC tikte de bal in eigen goal: 0-1

Nu moest PEC op zoek naar de gelijkmaker, maar kansen kregen zij bijna niet. Tibor Halilovic kreeg wel een grote kans voor Heerenveen toen hij alleen voor Lamprou stond. De middenvelder schoot echter naast en daarna werd ook nog gefloten voor buitenspel.

Heerenveen heeft nu 13 punten uit acht wedstrijden en staat daarmee voorlopig op de zevende plaats.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden