Heerenveen houdt punt over aan zwaar duel tegen NEC

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen NEC. In een leeg Goffertstadion had Heerenveen het zwaar, maar vooral met dank aan Xavier Mous werd het 1-1.

Heerenveen trof in Nijmegen ook nog twee oude bekenden: op het middenveld bij NEC stonden oud-spelers Jordy Bruijn en Lasse Schöne.

Naast de geschorste Ibrahim Dresevic waren ook Sven van Beek en Siem de Jong niet van de partij. Dat betekende dat Syb van Ottele zijn debut maakte tegen zijn oude club. Maar dan wel in een leeg Goffertstadion.

Het leek het eerste kwartier of Heerenveen nog niet helemaal wakker was, want NEC kon maar aanvallen. Met dank aan Xavier Mous, die drie keer redding bracht, was er echter geen schade.

Na een goed kwartier deed Heerenveen dan toch wat terug met een schot van Tibor Halilovic, maar ook NEC-keeper Mattijs Branderhorst kon redding brengen.

Met kansen van oud NEC speler Musaba en Halilovic kwam Heerenveen na de rust beter voor de dag. maar dat werd al snel verspeeld door Van Ottele. Hij wilde uitverdedigen maar leverde in bij Ali Akman. Na een 1-2 met Bruijn schiet hij die bal de verre hoek in.

Invaller Arjen van der Heide stond bijna nog koud in het veld toen hij ruimte kreeg om over links naar voren te trekken. Hij kreeg de bal bij Joey Veerman, op het randje van de zestien. Met een balletje in de rechterhoek kreeg hij de bal achter Branderhorst: 1-1.

Heerenveen rook kansen en zette veel meer druk op de thuisploeg. Er kwamen ook wel kansen uit, maar de hoofdrol was vooral voor Mous. Hij moest weer een paar keer redding brengen en hielp zo Johnny Jansen aan een punt.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden