Groenewegen Advocaten en Notarissen hoofdsponsor U3Run

NIEUWEHORNE - De komende 3 jaar is het Heerenveense bedrijf trotse hoofsponsor van deze unieke survivalrun in Nieuwehorne. 

Voorzitter van de U3Run Lian Nijenhuis: “Uiteraard voor drie jaar, want het cijfer 3 staat in alles centraal bij ons evenement”. Vorig jaar werd de eerste editie van de U3Run georganiseerd, en dat was een groot succes. 450 deelnemers gingen in teams van 3 de strijd met elkaar en de elementen aan. Het toneel van de survivalrun was in en rond het dorp Nieuwehorne over een parcours van 6 kilometer met maar liefst 25 hindernissen.

De U3Run introduceerde vorig jaar een nieuw concept in de survivalwereld. Nijenhuis: “Uniek, Uitdagend en Uitbundig, dat moest het worden. Het unieke is dat we het team centraal stellen. Sterker nog, je hebt elkaar nodig om de finish halen. Het Uitdagende zit in het parcours, we hebben in en rond Nieuwehorne een pittige ronde van 6 kilometer met een hele mooie variatie aan hindernissen weten te maken. En het Uitbundige, we hebben de sporthal omgebouwd tot een gezellige start- en finishlocatie, met een DJ, goed eten en drinken en een lekkere sfeer”.

Groenewegen Advocaten en Notarissen was een van de deelnemers aan de Business Run, nog zo’n noviteit van de U3Run. Advocaat Harry Poort met een knipoog: ”Onze mensen zijn de hele week druk bezig met juridisch getouwtrek, nu konden ze eens los in de echte touwen”. In een serie van 3 clinics werden maar liefst 4 teams van Groenewegen klaar gestoomd voor de survivalrun, waar in totaal 12 teams aan deel hebben genomen. De roep om revanche (en meer clinics) was er direct na de finish, dat liep echter wat anders.

Want al snel na de eerste U3Run volgden de lockdowns elkaar op. De editie van dit jaar is afgelast, maar de organisatie kijkt samen met Groenewegen vol vertrouwen vooruit naar 2022. “Op 6 maart gaan we de eerste Groenewegen U3Run organiseren” vertelt de voorzitter: ”Met dit partnership hebben we de zekerheid dat we de komende jaren verder kunnen bouwen aan ons evenement” Samen met onze andere sponsoren die ons ook volgend jaar trouw blijven ligt er een stevig fundament onder de U3 run. Ook Harry Poort is enthousiast: “Wij zien een enorme drive bij de organisatie om er een succes van te maken, daar vinden wij elkaar in. En uiteraard de sportieve uitdaging voor onze mensen, en alle andere deelnemers die de strijd aan durven gaan”.

De U3Run is een van de evenementen van sportvereniging Udiros uit Nieuwehorne. De Outdoor afdeling van de omni-vereniging timmert hard aan de weg. “Het sportcomplex wordt de komende jaren verder ontwikkeld richting een uniek Outdoor park in de gemeente Heerenveen. Komend voorjaar wordt gestart met de aanleg van drie beachvolleybalvelden, er worden wandelroutes aangelegd langs fruitbomen en bloemenstroken en zijn er plannen voor uitbreiding van de survival klimstellages”, aldus Nijenhuis: “Voor de doorontwikkeling van de U3Run wordt zelfs onderzocht of we permanente hindernissen op het sportcomplex kunnen bouwen, waaronder een imposante waterpartij. We moeten het natuurlijk wel Uniek, Uitdagend en Uitbundig blijven houden”.