Goku Destina en Zardy de Haan nieuwe docenten Freerunning bij Eijer Producties

JUBBEGA - Al meer dan 10 jaar lang is Eijer Producties de aanbieder van Freerunning lessen in de zuidoosthoek van Friesland. Met lessen in Heerenveen, Gorredijk, Wolvega, Oosterwolde en Jubbega is ze de grootste aanbieder van freerunning lessen in Noord-Nederland. 

Daarnaast is Eijer Producties de organisator van het IFKF, de grootste freerunning wedstrijd ter wereld en de Freerun Factory. Met ingang van dit seizoen is het team versterkt met twee van de grootste professionals uit de Nederlandse Freerun wereld.

Het huidige team,  dat o.a. bestaat uit Tjisse Robben en Nykele Linnemans, wordt uitgebreid met twee grote namen uit de Nederlandse Freerunning wereld: Goku Destina en Zardy de Haan.

Goku is een professionele atleet en docent en managet het demoteam ABC in Groningen. Daarnaast heeft hij zelfs kort een freerun gym gerund in Amerika en wordt gezien als één van de beste freerun docenten van het noorden! Goku komt uit Groningen en is ook bekend als presentator van het IFKF, de grootste freerunning competitie ter wereld. Naast dat Goku veel lessen zal verzorgen zal hij ook het management verzorgen van de freerunning afdeling binnen Eijer Producties.

Zardy is ook een herkenbaar gezicht van het IFKF. Hier is hij namelijk elke jaar het vaste jurylid. Zardy wordt gezien als één van de beste freerunners van Nederland en al helemaal van het Noorden van ons land. In 2006 begon hij met freerunning. Zijn inspiratie om te beginnen kwam voornamelijk van het kijken van Jackie Chan films, en de eerste video van David Belle. Toch leek het nog onmogelijk om zelf deze kunsten aan te leren. Maar na een aantal maanden leek dit toch makkelijker te zijn dan hij dacht. Sindsdien is hij blijven trainen, en zorgt hij regelmatig voor nieuw film/training materiaal wat hij graag met de buitenwereld wil delen. Zardy treedt nog regelmatig op in grote shows en films zoals Dunkirk.

Bij freerunning en parkour gaat het om het overwinnen van hindernissen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier en het creëren van ultieme bewegingsvrijheid. Het is een nog altijd relatief nieuwe sport en groeit nog altijd in populariteit.  Daarnaast biedt het ook vele voordelen voor iedereen die het beoefent. Het helpt je namelijk bij het ontwikkelen van kracht, het verbeteren van je conditie, het creëren van zelfvertrouwen, leren omgaan met elkaar en de rest van de maatschappij, het versterken van het concentratievermogen, het versterken van motorische ontwikkeling en zorgt uiteindelijk voor ontspanning.

Bij Eijer Producties is het al mogelijk om vanaf 5,5 jaar freerunning lessen te volgen. Familie, ontwikkeling en toegankelijk staat hierbij centraal en iedereen kan altijd eerst een gratis proefles volgen. Freerunners die zich voor november inschrijven krijgen daarnaast de 1e maand helemaal gratis!

Meer informatie is te vinden op www.eijerproducties.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden