Geen NK Clubs zaterdag in Thialf

HEERENVEEN - Voor komende zaterdag stond de derde editie van het Nederlands Kampioenschap voor clubs op de planning. Door de verscherpte coronamaatregelen kan dit toernooi in Thialf echter niet doorgaan.

De veertien beste clubs stonden met hun zes junioren en acht senioren te trappelen om hun clubkleuren te verdedigen en aan de start te verschijnen van deze derde en voor het eerst officiële editie. Zij zouden strijden om de titel "NK Club van 2020".

Drie jaar geleden is het NK Clubs ontstaan met als doel de schaatsclubs te stimuleren om een kwaliteitsslag te maken in opleiding en scouting. Plus een sterker clubgevoel moet meer schaatsende jongeren prikkelen en enthousiasmeren voor de wedstrijdsport.

Meer clubliefde met corona niet waarmaken
“Naar aanleiding van de Covid-19 maatregelen die ingaan op dinsdag 29 september, kunnen we in het Thialf onder andere geen publiek toelaten en mogen rijders na hun rit hun clubgenoten niet aanmoedigen. Zij moeten eigenlijk meteen naar huis. Aangezien een belangrijk doel van het NK Clubs is om nog meer clubliefde te creëren, kunnen we dat met deze nieuwe regels niet waarmaken. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit NK te verplaatsen naar een later moment in het jaar. Daar gaan we nu met de KNSB, Thialf en de clubs naar kijken. Het is echt met pijn in ons hart, want de clubs hebben ook hard gewerkt om te kunnen deelnemen, hebben enorm met ons meegedacht, hebben zich flexibel opgesteld, maar begrijpen ook dat gezondheid, veiligheid en sfeer belangrijke onderdelen zijn van dit NK” aldus Janmaat.

Ontzettend jammer
Remy de Wit, technisch directeur KNSB, “Het is voor alle schaatsclubs en de organisatie ontzettend jammer dat we deze editie op zo’n korte termijn moeten verzetten. Dit NK is een super mooie start van het schaatsseizoen en belangrijk voor de clubs. We gaan kijken naar een nieuwe datum in dit seizoen, want we willen dat dit NK toch echt verreden gaat worden, maar dan in een setting die past bij de doelstelling en sfeer van dit NK.”

Suzanne Schulting(HCH), Lotte van Beek (Deventer IJsclub), Ireen Wüst (IJsclub Tilburg)en Patrick Roest(STVLekstreek) hadden onder andere hun deelname al toegezegd.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden