Gedeputeerde begrijpt frustratie schaatsers: "Thialf is emotie"

HEERENVEEN - Gedeputeerde Friso Douwstra heeft alle begrip voor de frustratie van schaatsers over de aanhoudende problemen rondom ijsstadion Thialf. "Het zit de mensen hoog. Thialf is ook emotie."

Een groep schaatsers heeft een brief aan de Tweede Kamer geschreven met als vraag om Thialf financiële hulp te geven. Volgens de schaatsers is er dringend geld nodig om het ijsstadion in Heerenveen overeind te houden.

De brief is getekend door onder anderen Sven Kramer, Ireen Wüst en Rintje Ritsma. Ook oud-schaatser Douwe de Vries heeft de brief ondertekend.

Douwstra is blij met de brief. Hij is bezig met een politieke lobby om de Tweede Kamer en het Rijk zover te krijgen dat er landelijke steun komt voor Thialf. "Het laat wel zien dat het verder gaat dan alleen de discussie in de politieke zaal. Ik vind het mooi dat we samen optrekken voor de toekomst van Thialf."

Thialf worstelt al jaren met financiële problemen. Het kwam eerder dit jaar met het nieuws dat rekening wordt gehouden met een faillissement. De provincie werd in 2013 met een investering van 50 miljoen euro de grootste aandeelhouder. Na tegenslagen moest de provincie ook in 2018 al geld beschikbaar maken om Thialf niet failliet te laten gaan.

De gedeputeerde gaat ervan uit dat bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 6 december ook over Thialf wordt gesproken. De provincie hoopt dat een meerderheid in de Tweede Kamer zich dan wil uitspreken voor structurele steun van het Rijk voor Thialf.

"De hoop is groot", zegt Douwstra, "maar het moet eerst nog maar. De hoop is er wel vaker geweest, maar tot nu toe is het nog niet gelukt."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden