FOTO'S / KNSB tevreden na 'corona-NK': "De protocollen werken"

HEERENVEEN - Het Nederlands kampioenschap afstanden in Thialf lag afgelopen weekeinde onder een vergrootglas. Vanwege het coronavirus kan bijna geen enkel evenement doorgaan, maar schaatsbond KNSB kreeg wel toestemming om het NK te organiseren. Dat is goed gegaan, althans volgens technisch directeur Remy de Wit van de KNSB. Ook de veiligheidsregio trekt volgens hem die conclusie.

"Hier staat een enorm trotse technisch directeur", begint De Wit. "We hebben met een veelheid van mensen en organisaties dit van de grond kunnen krijgen. We hebben aan Nederland, Europa en de wereld laten zien dat het kan. Daar ben ik heel erg trots op." De KNSB kreeg controle van de veiligheidsregio. "Wij hebben ze alles laten zien wat we doen. Wij kregen een dikke pluim."

Compliment aan schaatsers
De Wit wil ook met name de schaatsers een compliment geven: "De schaatsers en de ploegen hebben zich de afgelopen weken heel goed gedragen. De protocollen die we gemaakt hebben, die werken. Daar hebben onze artsen heel veel tijd in gestoken. Ook organisator House of Sports is een enorme meerwaarde. Die cocktail van alles bij elkaar zorgt ervoor dat we kunnen terugkijken op een succesvol toernooi."

Routinier Ireen Wüst sluit zich aan bij de woorden van De Wit. Volgens de schaatsster van team Reggeborgh, die dit weekeinde een bronzen medaille haalde, kunnen er nu meer toernooien georganiseerd worden. "Ik denk dat het heel erg goed is gegaan. Iedereen heeft zich heel netjes aan de regels gehouden en super goed samengewerkt. We hebben er met zijn allen een heel mooi toernooi van gemaakt. De besmettingen gaan naar beneden, dus dat stemt mij positief."

Nu het NK Allround
Het volgende schaatstoernooi is over drie weken het NK allround. Kan dat doorgaan volgens De Wit? "Wat ons betreft wel. Wij hebben aankomende week evaluaties gepland. Zoals we er nu in zitten, gaan we volle vaart verder en hebben we met elkaar bewezen dat het kan." Daarbij zal De Wit ook naar het shorttracken kijken. De eerste Invitation Cup kon vorige week niet doorgaan, maar over twee weken staat er een tweede gepland. De Wit hoopt dat die wel kan plaatsvinden in Thialf.

Bron: Omrop Fryslân
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden