Fit en Flex: #Reetelekkergaan! “Wij zijn twee beesten in de gym, maar soms is het alleen maar lachen”

HEERENVEEN - In augustus 2019 gooiden de meiden Marijn (20) en Kaylee (20) hun insta account open voor iedereen die interesse heeft in hun fitnessavonturen. Nu, een jaar later, staat de teller op een slordige 14.000 volgers.

“Dit is echt bizar! We deden dit puur voor onszelf, maar omdat we veel vragen kregen, hebben we ons account voor iedereen zichtbaar gemaakt. Het is gewoon heel snel gegaan, wie weet waar we over een paar jaar staan?!” vraagt Marijn zich hardop af.

Het is bijna een bekend stel geworden en ze trekken veel bekijks op het terras. Kaylee Dijkstra en Marijn Kuipers vormen samen het duo Fit en Flex op Instagram. Een duo dat gevolgd wordt door jonge meiden en jongens die interesse hebben in Fitness, voeding én de mooie lichamen van Marijn en Kaylee natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn: de meiden werken duidelijk hard in de gym. “En dat doen we niet alleen voor ons lichaam maar ook onze mindset” meent Kaylee. “Ik wil echt dat energieke gevoel vasthouden, je lekker in je lichaam voelen en een powervrouw zijn!”

Wie is Fit?

Kaylee woont in De Greiden en is degene die met dit fitness avontuur begon. De meiden kenden elkaar sinds hun zevende van turnen. Dit deden ze beiden op een zodanig niveau dat ze gewend zijn om 16 uur per week te trainen. Maar Kaylee zocht een nieuwe uitdaging. Die vond ze in de gym. Nadat Marijn één keer is mee geweest is ze ook om, dit is de weg! Nu noemen ze zichzelf Fit (Kaylee) en Flex (Marijn) en delen ze leuke, grappige, mooie en domme momenten met hun vele volgers. Dom? Ja, de meiden vinden het belangrijk om alles te laten zien. “Het leven is niet perfect, wij zijn niet perfect. Trouwens, perfectie houd je ook gewoon niet vol. We laten dus rustig ook bloopers en zelfs een ‘zweetreet’ zien.”

Aanmoediging versus afremmen

Tijdens het turnen waren Kaylee en Marijn niet persé vriendinnen maar inmiddels zijn ze enorm naar elkaar toegegroeid en kennen ze elkaar door en door. En dat is maar goed ook, want ze krijgen veel te verduren als je jezelf zo laat zien op sociale media. Iedereen heeft een mening over je. “Gelukkig krijgen wij super veel leuke berichten, maar af en toe raakt een opmerking mij best wel, dan kan ik er echt over piekeren” durft Kaylee toe te geven. Met zijn tweeën staan ze sterk als ze dit soort momenten meemaken. Maar ook in het trainen zelf, want het is niet alleen leuk voor insta, maar de meiden werken keihard in de gym. Ze moedigen elkaar dus flink aan en af en toe moeten ze elkaar ook even afremmen, of elkaar eraan herinneren dat het plezier en de weg naar hun doel het belangrijkste is. Overigens zijn mensen wel eens verbaasd als ze de meiden bij Fit4Free tegenkomen: ‘Jullie werken echt hard! Het is niet alleen voor insta.’ “Ja,” zegt Marijn, “we zijn echt twee beesten in de gym. Ons motto is niet voor niets #reetelekkergaan. Maar soms is het ook alleen maar heerlijk lachen.”

Ieder meisje is onzeker

Je kent het misschien wel, een onzeker momentje, vragen hebben? Ook dan kun je bij deze meiden terecht. Ze vinden het belangrijk om toegankelijk te zijn, vragen te beantwoorden en dus ook toe te geven dat ze zelf ook af en toe onzeker zijn. Ze hebben hun onzekerheid zelfs een naam gegeven: Greta en Elly. Zo kan Kaylee tegen Marijn zeggen: “Ik moet vandaag Elly overschreeuwen, want ze is echt te aanwezig.” Daarnaast delen ze ook graag hun ervaringen op het gebied van oefeningen en voedsel. Al blijft het altijd hún ervaring en niet de enige weg. Ze vinden het belangrijk dat iedereen een pad kiest dat bij hem/haar past. “Enne, we zijn geen konijnen hoor! Ik heb vanochtend ook gewoon een roze KitKat bij het ontbijt gegeten omdat ik daar zin in had” vertelt Marijn met een grote glimlach.

Verpleegkundige

Kaylee is bezig met de mbo-opleiding verpleegkunde waarbij ze een heftige periode achter de rug heeft. Ze moest kiezen tussen een verplichte stage en haar baan bij Tjongerschans in de facilitaire dienst. Ze mocht namelijk niet op twee verschillende plaatsen in de zorg werken vanwege Corona. Haar leidinggevende gaf aan dat ze heel erg nodig was in het ziekenhuis en daarom koos ze voor haar baan. Dit betekent wel dat ze nu een aantal maanden achterloopt in haar studie. Maar dat heeft ze er graag voor over gehad: “Ik ben nuttig geweest.” Een aantal keren draaide ze Coronadienst en hees ze zich in het warme pak om de afdeling schoon te maken. “Ik hoefde maar twee tot drie uur gelukkig en moet er niet aan denken dat artsen en verpleegkundigen hun hele dienst in dat pak moesten.”

Miss Beauty of Friesland

Marijn slaagde afgelopen juni voor de opleiding Wellness en lifestyle (MBO) en heeft besloten om een tussenjaar te nemen. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt! Er is op dit moment zoveel gaande met Miss beauty of Friesland, ons Fit en Flex account en ik geef elke avond turntraining. Ik woon nog lekker bij mem in Katlijk en heb dus de vrijheid en ruimte om deze keuze te maken en er een creatief jaar van te gaan maken!” Volgens Kaylee is Marijn de creatieveling van hun beiden. Zij monteert en heeft duizenden ideeën onder haar ‘magische’ douche. “Dan belt ze mij weer 's avonds laat van onder de douche: pak nu je laptop want ik heb een goed idee!” Kaylee blijkt dus de gestructureerde, bijna perfectionistische, van hun tweeën te zijn die goed zaken op papier krijgt.

En nu?

“We gaan het komende jaar ons merk verder uitbouwen. Zo zijn we met diverse partijen in gesprek voor een eigen website, we willen ons eigen kledingmerk opzetten én we hopen over een aantal jaren onze eigen gym te kunnen openen. “We hebben er zin in!” besluiten de meiden in koor.

Door: Janita Baron
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden