Feanster Rugby Club start met Social Rugby

HEERENVEEN - De rugby competitie die eigenlijk geen competitie genoemd mag worden en waar de spelregels vooraf aan de wedstrijd worden afgesproken. 

Voor degene die niet meer ieder weekend kan of wil spelen, maar wel af en toe nog lekker met elkaar wil rugbyen.

Op zondag 14 november, na vele verschoven afspraken, speelden de Socials van de Feanster RC hun eerste wedstrijd in Sneek. In “full-retro” kleuren rood met wit, nog uit de tijd dat de Feanster Rugby Club is opgericht, troffen ze op het Schuttersveld de geel-zwarte RCS “Elite” ploeg. De Feanster ploeg is een mengelmoes van oudgedienden met ervaringen van jaren geleden. Maar ook van enthousiaste vaders, die hun kinderen vaak zien rugbyen en zelf nog nooit een bal hebben gespeeld.

Ook al is de uitslag in het Social rugby niet belangrijk en gaat het voornamelijk om het plezier in het spel, er werd toch al snel serieus gestreden om de punten. Het Sneker team dreigde wat het onderspit te delven, maar werd halverwege de wedstrijd aangevuld met Feanster spelers uit het Senioren (hoofd) team. Dat motiveerde de FRC Socials alleen nog maar meer om de tegenpartij, en hun eigen clubgenoten, de baas te zijn.

Zoals dat hoort bij het Social Rugby : geen eindstand! Maar wel twee supertevreden teams na het laatste fluitsignaal. En al werd er de dag er na veel digitaal gekermd over allerlei pijntjes, nu al verheugen de Socials zich op de volgende partij.

Meer weten over het Social Rugby? Bezoek dan eens www.feansterrc.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden