Epke Zonderland feestelijk gehuldigd na beëindigen carrière

Foto: Omrop Fryslân

SCHEVENINGEN - Turner Epke Zonderland is maandag op het strand van Scheveningen feestelijk gehuldigd. 

Zonderland zette afgelopen weekend een punt achter zijn carrière op de Olympische Spelen van Tokio. Op het olympisch festival op Scheveningen werd hij toegesproken door prominenten en sprak hij met de pers.

Het was een bijzondere tijd in Tokio, maar ook heerlijk om terug te zijn bij alle familie. Weer lekker thuis. De teleurstelling overheerste maandag niet bij Epke Zonderland tijdens zijn huldiging op het strand van Scheveningen. Met een grote glimlach op zijn gezicht zegt hij: "Ik kon er niet meer uithalen. Ik ben blij met wat ik gepresenteerd heb. En dat ik bij de beste turners van de wereld gehoord heb." Hij geniet nog altijd als hij daarop terugkijkt.

Epke heeft nu tijd voor zijn vrouw en kinderen. "Niks moet, lekker genieten van het gezin. Daar heb ik naar uitgekeken." Hij heeft twee jonge kinderen. Dat hij er niet altijd kon zijn, knaagde aan hem, vertelt hij. "Heerlijk dat dat nu wel kan. Dat je jezelf even aan de kant kunt zetten."

Hij wil nu zoveel mogelijk werken aan zijn fitheid, want dat was er de laatste tijd niet. "Het is nu zaak om weer fit te worden. Ik heb maandenlang niet lekker in mijn vel gezeten.

"Als Friezen zijn we er trots op dat hij het zover geschopt heeft." "Hij is een van de beste turners die er is. Als Epke turnt, doet mijn vrouw haast dezelfde oefening. Zo spannend vindt ze het", zijn zomaar een paar reacties van bezoekers van de huldiging. Iemand anders zal het moment van 'Hij staat! nooit vergeten.

Klik HIER voor beelden van de huldiging in Scheveningen
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden