Eerste dagen voor Kerstin Casparij bij Nederlands elftal

HEERENVEEN - Dat voetbalster Kerstin Casparij uit Heerenveen aan de weg timmert, valt nu ook op in Zeist. Ze debuteert in de selectie van het Nederlands Elftal en trainde de afgelopen dagen voor het eerst mee.

Het zijn drukke weken voor Casparij. Afgelopen week speelde ze nog met haar club FC Twente tegen Benfica in Lissabon in de voorronde van de Champions League. Daar nog maar net van bekomen staat de volgende uitdaging voor de deur: voor het eerst meetrainen bij Oranje.

Ze stond op de stand-by-list van de KNVB en kreeg opeens een seintje dat ze zich moest melden. "Ik had het niet verwacht, omdat het ook op het laatste moment was. Het was wel een verrassing, maar wel een hele leuke verrassing moet ik zeggen", vertelt Casparij na haar eerste trainingen op de KNVB Campus in Zeist.

Maandag moest ze zich daar melden. Hoe gaat dat in z'n werk? "Ik was van tevoren al helemaal ingelicht, dus ik wist precies waar ik naartoe moest. Dan kom je binnen, geef je iedereen netjes een handje", geeft Casparij een inkijkje. "Dan pak je je spullen, ga je naar je kamer, kleed je je om en dan ga je de meiden leren kennen. Heel bijzonder en leuk!"

De 21-jarige Casparij speelde al wel bij de nationale jeugdselecties, maar tot een oproep voor het 'grote' Oranje kwam het eerder nog niet. En dus staat ze nu voor het eerst op een veld met wereldtoppers als Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sherida Spitse. "Ik had er vooral heel veel zin in om met die meiden te kunnen trainen en ze te leren kennen. Met de zenuwen viel het gelukkig mee."

Vrijdag speelt Nederland voor de WK-kwalificatie tegen Tsjechië en dinsdag is IJsland tegen de volgende tegenstander. Het verhaal zou natuurlijk nóg mooier worden als Casparij dan ook zou debuteren. Daar gaat ze niet vanuit. "Ik verwacht niet te veel. Ik ga er eigenlijk van uit dat ik niet zal gaan spelen. Speelminuten zouden een bonus zijn."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden