Dyna'75 in de afgelopen twee jaar doorgegroeid tot de grootste basketbalvereniging in Friesland

Foto: Tessa Hofstra

HEERENVEEN - De corona pandemie heeft basketbal vereniging Dyna’75 geen windeieren gelegd. De vereniging is de afgelopen 2 jaar doorgegroeid naar de grootste basketbalvereniging in Friesland. 

In de coronajaren heeft de club verschillende basketbalclinics gegeven in samenwerking met o.a. We Here Fryslan, 3x3 Unites en Scoren voor gezondheid Heerenveen. Zo hebben hebben zijde jeugd van Heerenveen enthousiast weten te krijgen voor deze mooie sport. Mede door deze activiteiten is de vereniging gegroeid naar 212 actieve leden met 13 competitieteams en 2 recreanten teams.

,,We waren dan ook heel erg blij dat we van de overheid eindelijk weer een volledige competitie mochten spelen dit seizoen. Met zeer gemotiveerde en enthousiaste trainers/ coaches en spelers zijn we begonnen met de trainingen en voorbereidingen op de competitie. Nu staan we helaas alweer bijna aan het einde van dit (indoor) seizoen. Een seizoen wat ons niet alleen weer veel plezier en nieuwe leden opgeleverd heeft, maar ook vele nieuwe talenten. Zoveel nieuwe talenten zelfs dat er van de 13 competitie teams er nog 7 teams aanspraak kunnen maken op een kampioenschap. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het volgende indoor seizoen alweer in volle gang, en is het bestuur volop bezig om al hun ambities waar te gaan maken. Dit wil niet zeggen dat het basketbal seizoen nu helemaal voorbij is. Op zaterdag 25 juni a.s. organiseert Urban Unites Heerenveen (UUH) een groots Urban event bij het baktebal court bij sportstad. Met sporten als 3x3 basketball, Free running, Boxen, Rolstoel Basketball en Dans Maar laten we eerst het indoor seizoen mooi afsluiten. Aanstaande zaterdag 7 mei om 16.00 uur strijden onze mannen onder 22 en ons damesteam voor het kampioenschap in Sportstad Heerenveen. Graag willen we dan ook iedereen van harte uitnodigen om onze teams naar het kampioenschap te zien winnen. En als u nog niet bekend bent met onze mooie basketbal sport, dan is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze mooie sport. Wij wensen alle teams veel basketbal plezier aankomend weekend." laat het bestuur van Dyna’75 weten.