Drie positieve coronatests bij sc Heerenveen

HEERENVEEN - Bij sc Heerenveen zijn zaterdag drie coronabesmettingen geconstateerd. Het gaat om twee medewerkers van de ondersteunende staf en één speler.

De personen in kwestie zijn zaterdagmiddag direct in thuisisolatie gegaan. Hun situatie wordt volgens protocol nauwlettend in de gaten gehouden. Wegens privacy maakt sc Heerenveen geen namen bekend.

'stadionbubbel'

sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen gaf zaterdag bij Omrop Fryslân nog aan blij te zijn dat er nog geen coronavirus is geconstateerd bij zijn spelersgroep. "Het is wel duidelijk dat we goed zijn in het communiceren met onze spelersgroep en de regels handhaven. Het is soms best lastig: de 1,5 meter, elke keer je handen schoonmaken. Maar we proberen het zo goed mogelijk te doen. Als staf proberen we er bewust van te worden. We hebben een bubbel gecreëerd in ons stadion waar eigenlijk niemand meer bijkomt. We zijn getest en zaterdag krijgen we de uitslag," zegt Jansen. Uit de test bleek dat twee medewerkers en één speler het coronavirus toch hebben opgelopen.