Drie keer raak voor UDIROS Outdoor bij survivalrun Ede

NIEUWEHORNE - Tijdens de tweede survivalrun van het nog prille seizoen was het 3x raak voor de atleten van UDIROS Outdoor.

In de prachtige omgeving van Ede was het Wouter Keuning uit Heerenveen die in zijn wittebroodsweken naar een fel bevochten zilveren plek snelde op de Korte Survivalrun (KSR). Werner Valk liet zien dat hij er aan komt met een zesde plek, niet ver achter de top-3. 

“Zijn huwelijksreis heeft Wouter goed gedaan”, aldus trainer Ydo de Vries die goedkeurend keek naar zijn atleten. “We hebben een prachtig team bij de senioren, ze helpen elkaar steeds beter te worden’. Volgende week staan alle toppers aan de start bij de survivalrun in Leeuwarden, daar maakt ook Siemen Keizer zijn opwachting. Keizer, vorig jaar nog winnaar in Kootstertille vormt samen met Valk en Keuning het koningstrio bij de wedstrijdlopers van de club. “Het mooie is dat Wouter en Werner ook trainer zijn bij de jeugd en bij de recreanten. Met hun ervaring en kennis helpen ze de rest ook weer verder’. Bij de dames komen in Leeuwarden ook voor het eerst dit seizoen de zusjes Wendy en Lisa Jongsma in actie, toplopers bij de Korte (KSR)- en Middellange Survivalrun (|MSR). 

Ook bij de jeugdlopers was er mooi succes. Na zijn derde plaats in het Brabantse Udenhout versloeg Thygo de Vries zijn concurrent die hem vorige week nog op 1 seconde achter zich liet. Thygo pakte in zijn categorie 12 tot 14 jaar de tweede plaats en dichtte het gat naar de nummer 1 tot binnen de minuut. Top was ook de prestatie van Irene Groen uit Nijeberkoop, zij liep haar tweede wedstrijd in de categorie 15 -17 jaar en snelde naar een hele mooie bronzen podiumplaats. “Dit zilveren weekend met een brons randje belooft veel voor komend weekend” kijkt De Vries vooruit: “Bij de jongste jeugd hebben we een paar hele gemotiveerde atleetjes die heel veel zin hebben om te laten zien wat ze kunnen.” Zij komen in Leeuwarden voor het eerst in actie dit seizoen. 

- Prijsuitreiking Wouter Keuning (foto Werner Valk)

- Prijsuitreiking Thygo de Vries (foto Rinke Heida)

- Prijsuitreiking Irene Groen (foto Rinke Heida)
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden