Drie hockeyclubs bundelen krachten

Foto: Archief GrootHeerenveen

HEERENVEEN - Drie Friese hockeyverenigingen bundelen hun krachten om onder meer jeugdleden te werven en trainers en coaches op te leiden. 

HHC Quick Stick uit Heerenveen, DMHC de Graspiepers uit Drachten en JHC Stix uit Joure organiseerden tijdens de herfstvakantie hun eerste gezamenlijke evenement voor huidige en potentiële jeugdleden: Hockey Experience Friesland. Het is de opmaat naar meer gedeelde inspanningen en evenementen. Op de Hockey Experience Friesland in Heerenveen kwamen tachtig kinderen uit de gemeenten Heerenveen, Smallingerland en De Friese Meren af. De dag werd ondersteund door 35 vrijwilligers van de drie verenigingen, die niet alleen de oefeningen en wedstrijdjes begeleidden, maar samen ook zestig appels sneden en tweehonderd pannenkoeken bakten.

Het is een voorbeeld van hoe de hockeysport leeft en hoe je samen meer kunt doen dan alleen. Het is een van de vele uitdagingen waarvoor de verenigingen staan. In deze samenwerking gaan de verenigingen verder door bijvoorbeeld het gezamenlijke opleiden van (jeugd)trainers en coaches, het opleiden van scheidsrechters en meer. Hiermee bouwen de verenigingen gezamenlijk een trainers-, coaches- en scheidsrechterskader. Het idee voor samenwerking ontstond vorig seizoen doordat trainer Jos van Kimmenaede van Buro Support, zowel bij Quick Stick als De Graspiepers de Hockey Talent Centrum is gestart. Dit na het idee van de jarenlange hockeyklas geïnitieerd door OSG Sevenwolden. Hij opperde dat er op diverse fronten meer kon worden samengewerkt.

Vlak voor het zomerreces hebben de voorzitters van deze verenigingen, , hierover gesproken. Er zijn meerdere speerpunten benoemd waarvan drie in seizoen 2022-2023 in werking worden gezet. Er is al begonnen met het uitbouwen van het Hockey Talent Centrum, dat gericht is op brede hockeytalentontwikkeling, en het aanbieden van hockeyclinics in herfst- en meivakantie (zgn. Hockey Experience Friesland). Het gezamenlijk opleiden van (jeugd)trainers en het begeleiden van coaches wordt dit seizoen opgestart. Friesland telt naast de drie initiatiefnemers nog vijf hockeyclubs. De drie initiatiefnemers zijn hoopvol dat met deze samenwerking meer verenigingen aanhaken, omdat zij met dezelfde uitdagingen kampen. Deze ontwikkelingen worden van harte ondersteund door de KNHB. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden