Dit jaar geen SKS kampioenschap, maar wel een jubileumbokaal bij Langweer

LANGWEER - Het SKS-kampioenschap is dit jaar van de baan vanwege het coronavirus, maar er wordt in september wel een weekend lang gezeild om de jubileumbokaal. 

Dat is de uitkomst van het overleg dat het SKS-bestuur vrijdag in Woudsend had met de 14 schippers. De wedstrijden worden dan gezeild op het water bij Langweer. Zo meldt Omrop Fryslân.

 Dit jaar had een bijzonder jaar moeten worden: de SKS viert namelijk het 75-jarig bestaan. "Er wordt helaas niet gezeild om het Sulveren Skûtsje", licht SKS-voorzitter René Nagelhout toe. "We vinden dat het kampioenschap echt bij zomer in Fryslân hoort. Daar hoort publiek bij, daar hoort feest bij." Dat zit er de komende tijd echter niet in, in verband met de coronamaatregelen.
 

"Maar er komt wel een jubileumweekend waar we een aantal wedstrijden zeilen." Doel is om vier wedstrijden in te plannen in twee dagen en dat moet plaatsvinden in het eerste of tweede weekeinde van september. Welk weekend het exact wordt, zal maandagavond worden besproken.

Ga voor het gehele artikel naar: www.omropfryslan.nl/nieuws/962918-sks-dit-jaar-geen-kampioenschap-maar-wel-een-jubileumbokaal
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden