Discgolfcompetitie prooi voor Rienk Kan

HEERENVEEN - Op de discgolfbaan in Heerenveen kwamen zaterdag de nationale discgolftoppers van heinde en ver om het tegen elkaar op te nemen. 

Deelnemers uit tien verschillende provincies reisden af naar het noorden om de krachten te meten.

Het was thuisspeler Rienk Kan die na de eerste ronde met een score van 48 aan de leiding ging, op de voet gevolgd door Bert Brader (Driewegen, Zeeland), die 49 worpen nodig had in zijn eerste ronde over 18 holes. Na de pauze kwam Kan wat moeizaam uit de startblokken, maar wist hij op het eind van de ronde zijn voorsprong uit te breiden en won hij de wedstrijd met een totaal van 97 worpen. Brader had exact 100 worpen nodig voor 36 holes, één meer dan Sander Bahnerth (Schiebroek, Zuid Holland).

Bij de vrouwen ging de dagoverwinning naar Sarah Cleve, woonachtig in Enschede. De juniorenwinst was een prooi voor de Hoogeveense Boaz Veld. Opvallendste prestatie van de dag kwam op het conto van Rémon Hof uit Wolvega. Hij presteerde het om in slechts twee worpen de lastige hole 9 te voltooien. Dit is een 171 meter lange hole, waarbij het laatste deel over water gegooid wordt.

Open divisie:
1. Rienk Kan, Heerenveen
6. Jelte Visser, Drachten

Advanced divisie:
4. Rémon Hof, Wolvega

Videobeelden (Erik Hogeboom, Wieger Jansma): https://www.facebook.com/citypark.flyersG/videos/363833455321280/
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden