Chidera Ejuke maakt transfer naar CSKA Moskou

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - sc Heerenveen neemt na één seizoen afscheid van Chidera Ejuke. De Nigeriaanse dribbelaar maakt per direct de overstap naar CSKA Moskou. Over de transfersom is niets bekend gemaakt. het zou gaan om bijna twaalf miljoen euro.

De clubtopscorer van afgelopen seizoen – negen doelpunten en vier assists – tekent bij de Russische topclub een contract voor vier jaar.

Een jaar geleden nam sc Heerenveen Ejuke over van het Noorse Vålerenga. Lang had de buitenspeler niet nodig om de harten van de Friese fans te veroveren. Bij zijn debuut op zondag 4 augustus – in de eerste speelronde van het vorige seizoen – was hij op bezoek bij Heracles Almelo meteen trefzeker. In de 24 duels erna groeide Ejuke uit tot publiekslieveling en een van de smaakmakers van de eredivisie.

"Met Chidera hebben we een speler in huis gehaald waarvoor de mensen naar het stadion komen", sprak Gerry Hamstra bij de presentatie van Ejuke, ruim dertien maanden geleden. De technisch manager nu: "Ik denk dat je wel kunt zeggen dat hij dat heeft aangetoond. Met zijn snelheid, dribbels, constante dreiging en scorend vermogen heeft hij onze supporters mooie dingen laten zien."

Met negen goals en vier assists was Ejuke een belangrijke pion in het elftal van trainer Johnny Jansen. "Chidera heeft aan al onze verwachtingen voldaan", gaat Hamstra verder. "Hij heeft zich bij ons verder kunnen ontwikkelen en is nog beter geworden. Zijn transfer naar CSKA Moskou zegt daarin alles. We bedanken Chidera en wensen hem heel veel succes in zijn verdere loopbaan."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden