Cees Roozemond: "Ik ben hartstikke blij dat we weer na kunnen denken over de normale situatie"

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Alle sporten kunnen weer los. Dat zei premier Rutte woensdagavond in een persconferentie. Dus ook het betaald voetbal zal in september weer van start gaan. sc Heerenveen directeur Cees Roozemond is blij met de versoepelingen van het kabinet. 

"Ik ben hartstikke blij dat we weer na kunnen denken over de normale situatie. Het wordt wel een uitdaging om mensen op anderhalve meter van elkaar te zetten in het stadion. Dan moeten we stoeltjes afplakken. Voor de staantribune is het nog lastiger. We denken dat we tussen de 4.000 en 7.000 mensen kwijt kunnen.

We moeten straks wel keuzes maken over wie naar welke wedstrijd mag? Vanzelfsprekend gaan de seizoenskaarthouders voor, zij zijn trouw geweest en moeten daarvoor beloond worden. Financieel wordt het wel weer een uitdaging: of je het stadion nou opent voor 5.000 of 25.000 mensen, de kosten zijn gelijk, maar de opbrengsten veel minder.

"Het lastigste is dat mensen niet meer mogen zingen en juichen. Dat is irreëel en ondoenlijk. Als wij een heel mooi doelpunt maken en de mannen zijn enthousiast... tja, ik zou niet weten hoe we dat moeten handhaven." laat Roozemond weten bij Omrop Fryslân 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden