CBS de Burcht winnaar Schoolkaatsen

HEERENVEEN - Dit jaar bestaat de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond 125 jaar, maar op woensdag 15 juni werd pas voor de eerste keer het kampioenschap voor de basisscholen in gemeente Heerenveen gehouden. 

 

Op deze historische en zonovergoten dag, gingen acht parturen de strijd met elkaar aan op het kaatsveld van de Pompeblêdden in Heerenveen. Aangezien gemeente Heerenveen niet direct een echte kaatsgemeente is, werd er gekaatst in de zogenaamde C-klasse, met een zachte bal en met één vaste kaats.

In de afgelopen periode hebben de Buursportcoaches van Scoren voor Gezondheid Heerenveen tijdens de gymlessen aandacht besteed aan het kaatsen. Deze dag waren zij aanwezig om de kaatsende jongens en meisjes te coachen. Enkele kinderen deden voor het eerst mee aan een kaatswedstrijd, anderen spelen al langer bij een kaatsvereniging. 

De finale werd gespeeld door it Bûtenplak uit Hoornsterzwaag en CBS de Burcht uit Heerenveen. De finale was eenzijdig en CBS de Burcht bleek een maatje te groot. Het winnende earst werd afgesloten met maar liefst drie boppeslagen, eindstand op de telegraaf 5-2 6-0. Alec had al vaker een krans gewonnen, maar voor Adyp was dit de eerste keer en hij straalde dan ook trots bij de huldiging. CBS de Burcht kreeg als eerste de wisseltrofee overhandigd, voor elke deelnemer was er nog een erelintje als aandenken.