Bouw tweede turnhal bij Sportstad Heerenveen vordert

HEERENVEEN - De bouw van een tweede turnhal bij Sportstad Heerenveen vordert al flink. Inmiddels zijn de contouren van de hal zichtbaar. De hal wordt gebouwd in enkele maanden. 

De nieuwe hal, met een oppervlakte van 1.620 m², is alleen bedoeld voor Olympische topsporters, zoals Epke Zonderland en Sanne Wevers. Zij kunnen straks nog beter en vaker trainen. De huidige turnhal, vernoemd naar Epke Zonderland, is nu vaak bomvol. Deze bestaande turnhal van Sportstad Heerenveen was veertien jaar geleden de meest  innovatieve hal van Europa, maar nu moet er iets nieuws komen. Met de tweede, nieuwe hal kan het topturnen in Heerenveen naar een nog hoger niveau worden gebracht en komen er voor de turnverenigingen meer mogelijkheden om te trainen in de bestaande turnhal. De nieuwe turnhal wordt het nationaal trainingscentrum voor turnen heren en dames. In het gebouw met de afmetingen 30 meter x 54 meter komt een turnhal, toiletten, kantoor/overlegruimte, een fysio-/ EHBO-ruimte, twee was-/ kleedkamers en een toestellenberging.

De oplevering van de nieuwe turnhal is op 18 december en op dat moment ook al volledig ingericht. De Olympiërs kunnen dus op 19 december voor het eerst in de nieuwe hal trainen.