Andries Noppert houdt doel schoon, Oranje 2-0 tegen Senegal

Jouster keeper Andries Noppert houdt het doel voor Oranje schoon bij het WK in Qatar tegen Senegal Foto Foto Orange Pictures/BSR Agency/Pablo Morano

FRYSLÂN - Jouster Andries Noppert heeft het doel van Nederland schoon weten te houden. De 28-jarige keeper maakte tegen Senegal op het WK voetbal in Qatar zijn debuut voor Oranje.

Het Nederlands elftal won de eerste groepswedstrijd met 2-0 van Senegal. De reddingen en de lengte van de 'Tower fan de Jouwer' kwamen daarbij goed van pas. Een paar keer redde hij de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.

Doelman Andries Noppert werd pas in de 65ste minuut van de wedstrijd echt op de proef gesteld. Een schot van Senegal zette hij om in een hoekschop. Na de openingstreffer van Oranje door Cody Gakpo volgde een Senegalees schot door het midden, dat door de Jouster uit de hoek werd getikt.

De overwinning van het Nederlands elftal en de reddingen maken dat Andries Noppert op een geslaagde eerste interland terug kan kijken. ,,Dit is heel speciaal", vertelde Noppert na overwinning bij de NOS. ,,Hier droom je van, maar ik had nooit gedacht dat het mogelijk was. Het is redelijk gegaan. Het is een goed begin van het WK en het snakt naar meer. Hetgene wat ik kon doen was mijn stinkende best, en dat heb ik gedaan."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden