Aanleg tweede kunstgrasveld Heerenveense Boys vordert

HEERENVEEN - Op het sportpark van Heerenveense Boys is men momenteel druk met de aanleg van een tweede kunstgrasveld.

Voorziter Gatze-Rommert van der Meer is maar wat blij met het tweede kunstgrasveld. "We krijgen een van de mooiste accommodaties van Fryslân."

Heerenveense Boys heeft al sinds zo'n tien jaar een kunstgrasveld, maar daar komt een nieuw veld bij. Voorzitter Van der Meer legt uit waarom dat nodig is. "De bezetting van onze velden is groot. De conditie van onze gewone grasvelden is slecht, daarom bouwen we ons hoofdveld om tot kunstgrasveld."

Financiële overeenkomst met de gemeente

De financiën waren een uitdaging, geeft de voorzitter toe, maar het is inmiddels geregeld via een overeenkomst met de gemeente. Van der Meer: "De gemeente heeft in haar beleid staan dat iedere club 25 procent van het bedrag zelf moet bijdragen. We hebben de afgelopen jaren ontzettend geïnvesteerd in onze club. Daar komt dit bedrag nog eens overheen. Dat lukte ons niet en we konden het geld ook niet lenen bij een bank. Vandaar dat we een regeling hebben getroffen met de gemeente. We kunnen het geld lenen en betalen dat in een bepaalde termijn terug. Onze leden hebben toestemming gegeven om dat te doen."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden