1000 scholieren doen Adventure Trail in Oranjewoud

ORANJEWOUD - Klimmen, klauteren, rennen en springen. Meer dan duizend scholieren deden donderdag en vrijdag mee aan de Adventure Trail in de bossen van Oranjewoud. 

Ze volgden er een spannende route met actieve opdrachten op locaties die normaal gesproken dicht zijn voor publiek. Vorig jaar zaten de scholieren veel binnen, dus dan is buiten zijn extra fijn.

De scholieren gingen in groepjes van vijf op pad en legden een parcours af van vijf kilometer. Onderweg deden ze activiteiten waar ze punten mee kunnen verdienen

Zo doen ze bijvoorbeeld aan BMX'en, kanovaren, suppen en freerunning. Binnen twee uren moeten ze bij de finish zijn.

Floris en Tijn vinden het "superleuk, want normaal zou je nu gewoon op school op je tablet werken. Dit is een stuk leuker."

Het is voor het eerst dat de trail ook georganiseerd wordt voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Alle scholen uit het voortgezet onderwijs in Heerenveen mogen vrijdag op de baan.

Wiebren Dijkstra is buurtsportcoach bij de gemeente Heerenveen en is blij met de trail: "Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen en plezier in bewegen te laten beleven."

Dijkstra en andere buurtsportcoaches uit de gemeente organiseren de trail in samenwerking met Sportstad Heerenveen.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden