VVD-fractie Heerenveen stelt vragen over parkeerboetes Elektrische Auto’s

Foto: Pixabay

HEERENVEEN - In de gemeenteraadsvergadering van 14 december 2020 is besloten dat per 1 januari 2021 ook elektrische auto’s hetzelfde parkeertarief gaan betalen dan de overige auto’s.

Op dat moment was parkeren in het centrum van Heerenveen gratis voor elektrische auto’s. Deze stimuleringsmaatregel was bedoeld om elektrisch rijden te bevorderen.

Helaas heeft de VVD-fractie echter vernomen dat er diverse boetes zijn uitgedeeld aan parkeerders van elektrische auto’s in het centrum van Heerenveen, waarschijnlijk vanuit de voorstelbare aanname dat parkeren voor deze duurzame auto's nog steeds gratis was. We hadden dit als fractie al voorspeld in december en hier expliciet op gewezen; het college beloofde daarop goede communicatie. Maar nu er toch diverse signalen zijn dat er meerdere boetes zijn uitgedeeld, heeft de VVD-fractie vragen gesteld aan het College.

Deze vragen zijn:

Hoeveel boetes zijn er uitgedeeld aan parkeerders van elektrische auto’s sinds 1 januari 2021 en hoeveel waarschuwingen zijn hieraan vooraf gegaan? 

Hoe kan een parkeerder van een elektrische auto weten dat het in 2021 niet meer gratis is? Wat was de communicatiestrategie en hoe is er exact gecommuniceerd? 

Vindt u het ook zeer onvriendelijk om deze parkeerders te beboeten? Waarom wel of waarom niet?

Past goede communicatie, zowel technisch als inhoudelijk, volgens het college bij een goede dienstverlening?