Technische vragen van Heerenveen Lokaal over toewijzing sociale huurwoningen statushouders

HEERENVEEN - Diverse organisaties trekken momenteel aan de bel in verband met de woningkrapte, toewijzing statushouders, jongeren, ouderen, huisuitzettingen etc. 

De fractie van Heerenveen Lokaal krijgt veel opmerkingen en vragen vanuit onze gemeenschap over de toewijzing en beschikbaarheid van sociale huurwoningen. Wij geven onze inwoners graag een goed antwoord.

Heerenveen Lokaal heeft daarom de volgende technische vragen aan het college van Heerenveen

  1. Hoeveel woningen zijn er nu bij de woningcorporaties in het werkgebied Heerenveen beschikbaar voor statushouders?
  2. Hoeveel sociale huurwoningen zijn er in de afgelopen 5 jaar in de gemeente Heerenveen toegewezen aan statushouders?
  3. Worden deze woningen inkomensafhankelijk verhuurt?
  4. Of wordt er alleen gekeken naar de letter van de wet of is aard van de problematiek en beschikbaarheid van een woning bepalend?
  5. Hoeveel sociale huurwoningen zijn er bij de woningcorporaties in het werkgebied Heerenveen beschikbaar voor statushouders en probleemgevallen zoals bij huisuitzettingen, brand en gezinsproblematiek? (In overleg met de gemeente behoren de woningcorporaties woningen achter de hand te hebben voor noodgevallen)
  6. Hoeveel woningen zijn er bij de woningcorporaties in het werkgebied Heerenveen beschikbaar met jongerenkorting?
  7. Hoeveel woningen zijn er bij de woningcorporaties in het werkgebied Heerenveen beschikbaar indien er een medische en psychische noodzaak is?
  8. Zijn er plannen bij de corporaties om woonruimte te zoeken en te creëren in kantoorpanden of leegstaande bedrijfspanden?
  9. Hoieveel sociale huurwoningen worden er op dit moment (sept 2021)in de gemeente Heerenveen  aangeboden en in welke prijsklassen?Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden