Politieke partijen in Heerenveen verbaasd over terugvordering bijstandsgeld door de gemeente

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Er is woensdag verbazing ontstaan bij diverse politieke partijen in Heerenveen. Dinsdagavond publiceerde Trouw een artikel over een familie in Heerenveen waarvan de dochter bijna 7700 euro moet terugbetalen aan de gemeente. 

Familieleden van de vrouw in kwestie hadden boodschappen voor haar gedaan. Dit mag volgens sociale zaken niet. De  PvdA, SP en D66 vragen het college van B&W om opheldering over het terugvorderen van bijstandsgeld van uitkeringsgerechtigden. 

Volgens diverse berichten zijn er naar alle waarschijnlijkheid honderden van deze voorbeelden in Nederland. Deze uitkeringsgerechtigden worden door gemeenten bestempeld als fraudeurs. De PvdA , D66 en SP  noemen dit een zorgelijke situatie die niet te begrijpen is.

De eerder genoemde politieke partijen willen van het gemeentebestuur opheldering over hoeveel mensen in Heerenveen de afgelopen jaren geld terug moesten betalen, of een boete hebben gekregen ‘omdat zij boodschappen of andere vormen van hulp ontvingen van o.a. familie’. Daarnaast willen de partijen duidelijkheid krijgen over de procedures rond bijstandsfraude.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden