Ojanne de Vries Chang wil de Tweede Kamer in

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN – Ojanne de Vries Chang uit Heerenveen wil de Tweede Kamer in. Ojanne is in Heerenveen raadslid voor D66.

“In de politiek regelen we hoe we samen met elkaar willen leven. En ik vind dat we inkomen, arbeid en belastingen eerlijk met elkaar moeten verdelen. Net als de toegang tot zorg, cultuur en natuur”, vertelt de politica aan GrootHeerenveen.

“Mijn belangrijkste drijfveer is dat onze kinderen kunnen blijven genieten van een leefbare planeet. Dat we zorgen voor voldoende en afwisselende natuur. Neem nou het bos in Oranjewoud of Beetsterzwaag. Dat is elke dag hetzelfde en toch elke dag anders. En alle keren een heerlijke plek om te bewegen. Onze Friese kernkwaliteiten, het landschap en haar mienskipszin, zijn belangrijk en het behouden waard. Door onze stem en lobby meer in Den Haag te laten gelden, blijven wij ook op termijn investeringen in het Noorden aantrekken. Zo vroeg ik al aandacht voor jongeren in coronatijd en zal ook mijn Friese nuchtere en praktische blik het geheel in Den Haag verrijken.

Duurzame mobiliteit is een ander speerpunt. De komst van de Lelylijn, daar maak ik mij hard voor, net als gratis openbaar vervoer en een dicht laadpalen-netwerk. Zo wordt elektrisch rijden de meest logische keuze voor iedereen. Ook de eerlijke verdeling van werk, zorg en inkomen vind ik als werkende moeder belangrijk. Daarom ga ik voor de rijke schooldag en gratis kinderopvang.”